Gabriela Dinu Știri 20.05.2022 09:55

Cum se face Guacamole și cu ce mâncăruri se combină acest sos mexican

Cum se face Guacamole și cu ce mâncăruri se combină acest sos mexican

Guacamole este un preparat specific mexican, care se consumă în toată lumea în diverse moduri, inclusiv în România. Există o multitudine de variante sub care poţi găti avocado, un fruct extrem de sănătos şi cu multiple proprietăţi.

Se poate prepara foarte uşor la tine acasă, în bucătăria propria şi îţi poţi adapta reţeta după gustul tău, în funcţie de preferinţele fiecăruia.

Reţeta simplă de guacamole mexican

Guacamole se poate consuma în diverse combinaţii, precum reţetele sănătoase de mic dejun, smoothie-uri, cu paste integrale sau orez, cu humus libanez, ca umplutură pentru cartofii copţi, în burgeri, peste blatul copt de pizza, în combinaţie cu ouă, ori cartofi prăjiţi, ca dressing pentru diverse salate, cu somon afumat ori peşte tartar. Dar până să ajungem să mâncăm guacamole în aceste combinaţii, haideţi să aflăm cum se face el, de fapt, căci reţeta este cât se ppoate de simplă.

Aveţi nevoie de doi avocado copţi, o ceapă albă sau roşie, o lingură de suc de lămâie sau lime, 1-2 ardei iuţi jalapeno, coriandru verde, o jumătate de roşie copată curăţată de semniţe şi pieliţe, o jumătate de linguriţă de sare şi un vârf de piper.

Fructele de avocado se curăţă de coajă, se scoate sâmburele şi se zdrobeşte cu furculiţa într-un bol. Se adaugă apoi roşia, sarea şi sucul de lămâie, apoi se toacă ceapa mărunt şi se adaugă în pasta de avocado, împreună cu piperul, coriandrul şi ardeiul iute.

De ce spun medicii că este bun avocado pentru organism?

Se amestecă bine totul până când se omogenitează şi se serveşte cât de repede, căci avocado este un aliment care oxidează repede şi oricât suc de lămâie îi vei pune îşi va schimba textura.  Puteţi servi apoi pasta de guacamole în toate combinaţiile de mai sus.

Avocado are un rol extrem de important în alimentaţia persoanelor care preferă să consume mâncare sănătoasă sau ţin diverse diete de slăbit. Cercetătorii au descoperit că în componenţa acestui fruct există o mulţime de vitamine şi minerale, care ajută organismul uman, după cum urmează: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina şi vitamina B6.