Gabriela Dinu Știri 16.04.2024 17:41

Care sunt singurele plaje sălbatice din România și din Bulgaria

Care sunt singurele plaje sălbatice din România și din Bulgaria

Sezonul estival a început, după ce şi restricţiile s-au relaxat. Din dorinţa de intimitate şi poate din teama posibilei infecţii cu COVID, mulţi se gândesc să evite plajele aglomerate şi să meargă în concediu pe plajele sălbatice din România sau Bulgaria.

Este deja al doilea an în care coronavirusul face victime şi nu se ştie când vom scăpa de el, cu vaccin sau fără. Până atunci, românii noştri se gândesc să se bucure de concedii şi există soluţii şi pentru cei mai temători, care vor să stea mai retraşi: plajele sălbatice, unde nu vor exista turişti înghesuiţi şi prosop lângă prosop.

Ce plaje sălbatice sunt în România, unde puteţi merge în 2021

Există şi alternativa Bulgaria, care e la o aruncătură de băţ şi nu mai este nevoie de text negativ de coronavirus pentru a trece graniţa. Plaja de la Sulina este o superbitate de plajă sălbatică, unde ajungi după ce mergi 70 de km de la Tulcea. Flora şi fauna este deosebită şi merită tot efortul de a ajunge până acolo.

Despre Plaja Vadu se spune că e cea mai boemă dintre toate plajele de la noi din ţară. Aici vă veţi bucura de linişte deplină, nisip fin şi de o cherhana cu mâncare delicioasă, denumită Vadu Pescarilor. Ajungi aici după ce mai mergi 15 km de la Năvodari.

Plaja Corbu se află la circa 35 km de Constanţa şi la 10 minute de mers de plaja Mamaia. De aici se pot vizia şi Cetatea Histria sau Cetatea Enisala.

Unde găsiţi plaje sălbatice în Bulgaria

Şi peste graniţă există posibilitatea de a evita aglomeraţia. În Bulgaria, puteţi merge la Capul Kaliakra, care se află la aproximativ 60 de km de graniţa cu Vama Veche. Peisajul de acolo este de-a dreptul spectaculos şi locul este încărcat de legende.

Golful Bolata se află la 3 km de Capul Kaliakra, are o plajă micuţă, înconjurată de pereţi de stâncă de culoare roşie şi un peisaj spectaculos.