Gabriela Dinu Știri 27.05.2021 10:29

La ce se poate folosi, de fapt, făina de orez în bucătărie

La ce se poate folosi, de fapt, făina de orez în bucătărie

Făina de orez este arhi-utiliizată în bucătăria asiatică. Orezul, în sinte, este un aliment săţios, nelipsit din reşetele lor şi, uşor, uşor aceste influenţe au ajuns şi la noi în ţară.

Făina din orez este foarte bogată în minerale şi proteine şi în general este mai bună cea brună, faţă de cea albă. Este şi mai puţin procesat şi aşa devine şi mai sănătoasă, având intacte toate elementele nutritive.

Cum să foloseşti făina de orez în reţete?

Făina de orez este bogată în fibre, conţine carbohidraţi care lipsesc din făina de greu, de exemplu. Iar aceştia sunt foarte buni în echilibrarea glicemiei din sânge.

Orezul taie pofta de dulce, este indicat persoanelor care au diabet şi au probleme cu glicemia şi te ajută să te saturi mai repede.

Făina de orez poate fi integrată în orice reţetă, la fel ca şi făina clasică, din grâu. Puteţi face diverse produse de patiserie, biscuiţi, fursecuri, brioşe, blaturi pentru tarte, checuri sărate cu brânză şi seminţe. Nu este recomandată, însă, pentru aluaturile care se doresc a fi pufoase. De exemplu checurile dulci, pâine, cozonaci etc.

Reţete din făină de orez

Ce trebuie să reţineţi atunci când gătiţi folosind făină de orez este că aceasta este mai bogată în fibre. Aluatul va fi mai puţin pufos decât cel din făină clasică, dar mai elastic. Specialiştii spun că este şi mai sănătoasă şi mai bună pentru digestie.

Un alt lucru ce trebuie luat în calcul este că produsele realizate din făină de orez trebuie să fie copate pentru un timp mai îndelungat, dar la o temperatură mai mică. Ele se gătesc mai lent. În orice caz, atunci când veţi urma o reţetă pe bază de făină de orez, veţi avea indicaţi şi timpii de gătire.

Cheesecake făcut din făină de orez
Cheesecake făcut din făină de orez

După cum am mai spus anterior, din făina de orez puteţi face diverse reţete, precum: biscuiţi cu ciocolată, budincă arăbească, părjitură cu nuci şi afine, cheesecake, budincă din orez cu mango şi vanilie, pască fără aluat.