Gabriela Dinu Știri 16.01.2024 18:52

TOP 10 cele mai frumoase restaurante din București cu o priveliște de milioane

TOP 10 cele mai frumoase restaurante din București cu o priveliște de milioane

Bucureştiul este una dintre capitalele din Europa apreciate pentru terasele şi restaurantele de pe rooftop. Aspectul lor este elegant, view-ul spectaculos şi meniurile acestor localuri sunt din cele mai diverse.

Privelişea unui astfel de restaurant face toţi banii, dar dacă mai pleci de acolo şi cu un răsfăţ al papilelor gustative, atunci cu singuranţă că vei reveni.

Cele mai frumoase restaurante de pe rooftop din Bucureşti, cu privelişte frumoasă

Unul dintre cele mai cunoscute astfel de restaurante este Linea – Closer to the moon. Cu un concept unic, este restaurantul care iarna oferă posibilitatea de a lua masa pe terasa situată pe acoperiş într-un igluu spectaculos amenajat. Nu mai trebuie să menţionăm că priveliştea este deosebită, demnă de filmele americane. Având vedere către Centrul Vechi, dar şi către Casa Poporului, terasa este un loc special pentru cei care doresc un strop de rafinament.

Există şi posibilitatea de a cina în restaurant, dar nu cu siguranţă că nimic nu bate o masă pe înserat, cu o privelişte către soarele ce intră în norii de deasupra clădirilor din Bucureşti.

La Linea se pot face rezervări în timpul programului normal de lucru, iar meniul este unul urban.

Terasa Aria TNB cu privelişte la Intercontinental. Sursa foto: Facebook
Terasa Aria TNB cu privelişte la Intercontinental. Sursa foto: Facebook

O altă terasă celebră din Bucureşti pentru priveliştea foarte frumoasă este Aria TNB, de deasupra Teatrului Naţional. Este un bun loc şi pentru evenimente, cu vedere către celebrul Hotel Intercontinental.

Bucătăria este europeană şi puteţi servi aici câteva feluri de mâncare deosebite, precum raţă, muşchi de vită argentiniană etc.

Un alt restaurant din Bucureşti cu o privelişte de milioane este NOR Sky. Situat în Sky Tower, la 136 de m înălţime, este locul cel mai înalt unde poţi lua masa. Nu mai trebuie menţionat că priveliştea este fabuloasă, mai ales că de acolo ţi se va deschide în faţa ochilor întregul tablou al oraşului Bucureşti. Meniul acestui restaurant întruneşte influenţele celor mai faimoase bucătării ale lumii cu note din preferinţele locale.

Alte restaurante cu o privelişte frumoasă din Bucureşti sunt şi Cismigiu – Bistro la Etaj, 18 Lounge, Silk Panoramic Restaurant, Sky Bar, Vu’s Rooftop Restaurant, Dialogue MNAC, etc.