Gabriela Dinu Știri 07.10.2023 11:09

Cum să răspunzi corect la mulțumesc pentru urări

Cum să răspunzi corect la mulțumesc pentru urări

V-aţi gândit vreodată dacă este nevoie să-i răspundeţi cuiva căruia i-aţi făcut o urare şi v-a spus mulţumesc? Sunt unele persoane care o fac, altele care uită sau nu îşi doresc.

Este vorba despre un mic gest de a oferi înapoi o parte din energia care îţi este transmisă de fiecare dată când cineva îţi spune „mulţumesc”, indiferent de motivul pentru care face asta. Poate fi un răspuns automat sau unul gândit, depinde doar de tine.

Cum să răspunzi la „mulţumesc”?

Ei bine, principalele variante de răspuns, după ce faceţi un gest pentru o persoană, ori îi transmiteţi un mesaj cu urări, sunt: „cu plăcere”, „cu drag„, „nu ai pentru ce”, „pentru puţin”, „pentru nimic”, „nu ai de ce”, „şi eu îţi mulţumesc”.

Nu este o regulă privind modul în care răspunzi, important este să o faci, în funcţie de context. Nu este greşit modul în care alegi să o faci, dar curios sau nu, mesajul pe care îl alegi are o energie proprie, adică semnifică ceva, despre care vom afla mai multe în rândurile care urmează.

Atunci când îi răsunzi unei persoane cu „pentru nimic”, „nu ai pentru ce”, ori o altă expresie asemănătoare se spune că îi blochezi energia, ca şi cum ai construi un fel de zid între voi la nivel comunicaţional. Nu este greşit, este un mod de respect, adică îi răspunzi şi cam atât.

Ce se întâmplă atunci când spui „şi eu îţi mulţumesc”?

Atunci când răspunsul este „cu drag” sau „cu plăcere” se spune că primeşti energia şi chiar îţi arăţi o deschidere către comunicare, este modul prin care se adoptă o relaţie deschisă cu interlocutorii.

Conform specialiştilor, atunci când răspunzi la un „mulţumesc” prin expresia „şi eu îţi mulţumesc” se realizează înciderea unei bucle, iar energia dintre voi se află într-o mişcare, iar experţii în comunicare spun că interlocutorul care răspunde astfel se foloseşte de un canal de comunicare deja existent, iar una de conexiune dintre cele două persoane este astfel amplificată.