Claudiu Melinte Știri 23.01.2022 20:17

Robert Niță: CV, vârstă, înălțime, greutate, afaceri, familie, copii – Concurent Survivor 2022

Robert Niță: CV, vârstă, înălțime, greutate, afaceri, familie, copii - Concurent Survivor 2022

Rămas în istorie după ce i-a marcat două goluri lui Dinamo în acel notoriu 4-5, Robert Niță este unul dintre cei 12 componenți ai echipei Faimoșilor de la Survivor România. În acest articol, vom prezenta totul despre Robert Niță, de la familie, copii, până încotro s-a îndreptat viața lui după ce s-a retras din fotbal.

CV Robert Niță. Ce făcea înainte de Survivor România 2022

Robert Niță și-a trecut în CV două dintre cele mai importante echipe din România: Rapid și Steaua. Născut în București în anul 1977, la nici o lună după cutremur, a fost dus de tatăl său în Ghencea, la juniorii celei mai titrate echipe a României. Înălțimea și faptul că era firav i-au forțat o despărțire prematură de Steaua. A ajuns în Liga 2 unde a evoluat pentru Corvinul Hunedoara și Cimentul Fieni. De-a lungul timpului a mai evoluat în Liga 1 la echipe precum Foresta Suceava, Oțelul Galați, Gloria Bistrița sau Pandurii.

Robert Nita Rapid
Robert Nita la prezentarea oficială la Rapid, anul 2000.

S-a retras relativ repede din fotbal. La doar 31 de ani lăsa ghetele și se apuca de antrenorat. N-a durat nici această experiență prea mult timp și a fost nevoit să-și ia adio definitiv de la fotbal la doar 33 de ani. Deși a făcut școala de antrenori, acesta n-a mai profesat niciodată, în ciuda deselor tentative de a se reîntoarce la prima dragoste.

– A jucat la Steaua, Corvinul, Cimentul Fieni, Oțelul, Foresta, Rapid, Hapoel Beer Sheva, Pandurii, Veria FC, Rocar, Cong Viettel
– 131 meciuri în Liga 1 și 33 de goluri
– A câștigat Liga 1 (2003) și Supercupa României (2002 ș 2003). Toate cele 3 trofee fiind câștigate împreună cu Rapid.
– În 2010 a fost moderator al emisiunii ”Sunt bun, dar nu mă vede nimeni”, la postul TV SportKlub
– Moderator la GSP TV în 2012

Robert Niță alături de soția sa și Serghei Mizil la un restaurant
Robert Niță alături de soția sa și Serghei Mizil la un restaurant

Ce s-a întâmplat cu familia și copii lui Robert Niță după plecarea din România

După ce a văzut că România nu mai are nimic ce să-i ofere și că are toate ușile închise aici, Robert Niță s-a mutat împreună cu familia în Spania, lângă Valencia. El și soția lui au joburi normale acum și dețin o casă în apropiere de coastei Marei Balearelor. Alături de ei în Spania locuiesc și cei doi copii. O fată în vârstă de 22 de ani și un băiat minor. În Spania nu a mai păstrat legatura cu fotbalul, ci doar prin prisma băiatului său, care evoluează la echipele de juniori ale Valenciei.

Începutul pandemiei l-a obligat pe Robert Niță, la fel ca pe alte câteva miliarde de oameni, la lockdown. Tot atunci a început și să posteze vloguri pe Youtube, unde povestește momente ale carierei sale și discută despre ce se întâmplă în prezent în fotbalul din România. Clipurile de pe Youtube au fost cele care le-au atras atenția producătorilor Survivor România și l-au propulsat spre emisiunea de pe Pro TV.

Date Biografice Robert Niță: înălțime, greutate, salariu

”Sunt bun, dar nu mă vede nimeni” este mesajul afișat pe tricou după marcarea unui gol cu care a rămas în istorie Robert Niță. Dacă ar fi avut câțiva centrimetri în plus, poate că alta era cariera lui. Fizicul firav l-a făcut să se retragă prematur din fotbal, nemaifiind interes pentru atacanți de talia lui.  A fost poreclit ”Piticu” sau ”Golden Boy” pe vremea când juca la Steaua și Rapid.

Conform surselor stiridirecte.ro, Robert Niță va primi aproximativ 10.000 de euro pentru ficare lună pe care o va petrece în Republica Dominicană.

Data nașterii: 31.03.1977
Greutate: 65 kilograme
Locul Nașterii: București, România
Naționalitate: română
Înălțime: 171 cm

Citește și alte biografii ale concurenților din echipa Faimoșilor la Survivor România 2022:
Andreea Tonciu
Otilia Bilionera
Xonia
Radu Itu
Elena Chiriac
Cătălin Zmărăndescu
TJ Miles
CRBL
Robert Niță
Roxana Ciuhulescu
Emil Rengle
Laura Giurcanu