Ioana Filipescu Vedete 07.02.2023 17:43

Ovidiu Buta: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, biografie, salariu – Concurent America Express

Ovidiu Buta: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, biografie, salariu - Concurent America Express

Unul dintre cei mai de succes stiliști nu numai din România, Ovidiu Buta a acceptat provocarea ”America Express”, unde face echipă cu Joaquin Bonilla, mexicanul stabilit în București în urmă cu 20 de ani.

Buta este pregătit să învingă celelalte opt echipe care se aventurează pe ”Drumul Aurului”, o rută de peste 7.000 de kilometri, care va trece prin Mexic, Columbia si Guatemala. Dar cine este Ovidiu Buta, stilistul de 35 de ani care dă sfaturi utile de fashion?

Ovidiu Buta, alături de Kane West sau Jane Seymour

Stilistul Ovidiu Buta a studiat comunicarea audio-vizuală în cadrul Academiei de Teatru și Film din București, este autorul și co-autorul a două cărți de specialitate apărute la Editura Polirom, „Victima modei”, 2006, și ”Bărbatul și moda”, 2009. Ultima carte a scris-o împreună cu Adina Nanu.

A scris nenumărate editoriale, care au apărut în Numero, L’Officiel Russia și Germania, Vogue, Vogue Portugal, GQ Italy, GQ Brasil, GQ Mexico, GQ France, GQ Romania, Elle, Elle Deco, Cosmopolitan, Beau Monde, Harper’s Bazaar Mexico, HB Romania.

Ovidiu Buta este unul dintre cei mai cunoscuți stiliști români

A lucrat cu adevărate vedete internaționale, precum Kanye West, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Tony Ward, Sebastian Stan, Lydia Hearst, Jane Seymour sau David Gandy.

A stilizat colecții pentru New York Fashion Week, Berlin Fashion Week, International Exhibition Hanover și Shanghai și a semnat proiecte de moda în Beijing, Chicago și în alte mari orașe.

Ovidiu Buta, secretul tinereții veșnice

Ovidiu Buta se menține impecabil! Are 1,80 metri, 78 de kilograme, iar vârsta nu i-o dai. Aste pentru că ține un regim alimentar, dar și pentru că acordă o mare atenție imaginii sale. Chiar el avea să dezvăluie care îi este trucul.

„Curățare și hidratare, acesta este ritualul meu de ani de zile. Atât dimineața, cât și seara am ritualul meu de curățare a feței. Evit scruburile faciale și nu mă despart niciodată de cremele mele care hidratează și matifiază în același timp, dar și crema pentru noapte.

Merg cu încredere la medicul estetician, de două trei ori pe an, atât pentru curățarea în profunzile a tenului cât și pentru o hidratare profundă pe care nu o pot obține niciodată cu ajutorul cremelor. Nu sunt fan botox, cum nu sunt nici fan al părului vopsit la bărbați”, avea să povestească Ovidiu.

A primit cu brațele deschise propunerea de a participa la ”America Express”, unde face echipă cu Joaquin Bonilla.

“Această experiență este un game changer. În mod firesc, după America Express viața nu o să mai fie la fel. Credem că este un adevărat detox, o rupere de tot ce am trăit până acum, rău sau bun”, a spus stilistul internațional, potrivit antena1.ro.

Ioaquin Bonilla și Ovidiu Buta fac echipă la America Express

Ovidiu Buta, gazdă a emisiunii Poliția Modei

Ovidiu Buta călătorește foarte mult, îi place la nebunie asta. Îi mai place și să se tundă în orice loc pe care-l vizitează, iar Japonia pare a fi preferata lui unde se tunde. Sigur, și banii pe care-i câștigă, și nu-s deloc puțini, îi dau șansa să-și ducă visul până la capăt, acela de a vedea tot globul.

În prezent, Ovidiu Buta este gazda emisiunii Poliţia Modei, alături de Iulia Albu, dar și director de modă la GQ România, revistă în care bărbații sunt în prim plan. “Regula mea în viaţă este `go with the flow` (mergi unde te duce viaţa). Am pornit cu ideea de a fi scenograf şi chiar am fost o scurtă perioadă. De mic am fost fascinat de decorurile de teatru, de culise, de peruci, de costume. Eu sunt din Sibiu, iar în acea perioadă, teatrul de acolo era o instituţie care lucra la foc continuu. Plus că a existat o femeie care m-a marcat, barocă prin definiţie, un personaj senzaţional, unul dintre puţinii excentrici pe care i-a avut ţara asta: Maria Bodor. Ea mi-a sugerat că aş putea face ceva serios în zona de teatru, de costum”, avea să dezvăluie Ovidiu Buta.

Iată care sunt cele nouă echipe: Chef Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru, Puya și soția lui Melinda, Andreea Antonescu și Andreea Bălan, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla, Jean Gavril și fratele lui, Dinu, cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh, gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar, Bie Adam, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut din mediul on-line, și mama ei, Mihaela.