Gabriela Dinu Știri 14.01.2023 20:45

Puya, La Familia: CV, Biografie, Afaceri, Avere, Familie, Inălțime, Greutate, Albume

Puya, La Familia: CV, Biografie, Afaceri, Avere, Familie, Inălțime, Greutate, Albume

Puya este un cunoscut rapper din România. La Familia a fost trupa de suflet și rampa de lansare în industria muzicală pentru el.

Pe numele de naștere, Dragoș Gărdescu, acesta s-a născut pe 22 iulie 1979 într-o familie modestă dintr-un cartier aflat la periferia Bucureștiului. La jumătatea anilor ’90 a fost unul din fondatorii trupei La Familia care au dat naștere unui stil muzical nou. Alături de Şişu Tudor făceau ravagii în industria muzicală a vremii.

Ce nu ştiai despre Puya, celebrul rapper

La începutul carierei, Dragoş, sau mai bine zis Puya, cânta împreuna cu trupa în deschiderea concertelor mult mai celebrei formații, la acea vreme, Bug Mafia. Lumea s-a arătat interesată de stilul original propus de aceștia iar albumul “Nicăieri nu-i ca acasă” a fost unul din cele mai vândute albume.

“Tupeu de borfaș” a fost hitul de pe album care a rulat săptămâni la rând pe unicul post de televiziune de acest tip din Romania, astfel devenind cunoscuți în întreaga țară. După aceasta mediatizare urmat o perioadă în care hiturile au lipsit.

Anul 2001 a însemnat revenirea pe scena muzicală cu albumele “Familiarizează-te” și “Bine ai venit în Paradis”. În scurt timp au urmat “Viață bună” și “Punct și de la capăt”, albume ce aveau să fie ultimile în actuala formulă din cauza problemelor cu legea pe care le-a avut colegul de scenă din trupă, Şişu Tudor.

Date Biografice Puya

Nume la naștere: Dragoș Gărdescu
Nume de scenă: Puya
Data nașterii: 22 iulie 1979
Locul nașterii: Bucureşti
Parteneră: Căsătorit cu Melinda Gărdescu
Greutate: 70
Înălțime: 1,60 m

În urma acestor probleme trupa Bug Mafia, i-a interzis să mai folosească numele La Familia, însă acesta a continuat să-și vadă de drum și a revenit cu single-ul “Foame de bani”.

Pentru Puya a urmat label-ul “Scandalos” înființat cu Sișu și Dj Wicked intrat oficial în trupă. Pentru Puya a urmat o apariție ca actor în distribuția filmului “Legaruri Bolnăvicioase”, urmată de implicarea în campanii antidrog, înființarea unui ONG chiar și o scurtă apariție pe scena politică.

În anul 2008 Puya începe cariera solo iar noul album “Muzică de toloneală și depravare” se dovedește a fi un real succes. Puya s-a lansat în lumea afacerilor chiar pe vremea pandemiei, după ce a început să producă propriile măşti de protecţie sub numele „Maidanez”, brandul său.

Din 2011, Puya este căsătorit cu Melinda Grădescu, alături de care are două fetiţe superbe.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Tata Vlad
Denise Rifai
Mara Oprea
Daniel Dineş