Ioana Filipescu Vedete 18.05.2022 16:01

Nuțu Cămătaru: CV, vârstă, greutate, înălțime, afaceri, cazier, familie, nume real

Nuțu Cămătaru: CV, vârstă, greutate, înălțime, afaceri, cazier, familie, nume real

Nuţu Cămătaru este unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din Capitală, lider al unei grupări de crimă organizată, Clanul Cămătarilor. De numele lui sunt legate nenumărate scandaluri, condamnări. Are un frate, Sile Cămătaru, implicat și el în lumea interlopă.

Codin Maticiuc, cel care în tinerețe era unul dintre vestiții crai de Dorobanți, avea să scrie o carte, ”Dresor de lei și de fraieri”, în care este prinsă viața lui Nuțu Cămătaru.

Nuțu Cămătaru: cazier, afaceri

Nuțu Cămătaru a avut mai multe condamnări la activ, chiar și înainte de Revoluție,  beneficiind și atunci, și puțin după căderea comunismului de grațieri. Avea să petreacă, totuși, mulți ani după gratii.

Memorabile sunt imaginile cu Nuțu Cămătaru pe cal, imediat ce a ieșit de pe poarta penitenciarului din Rahova. Se întâmpla în 2010, după ce a ispășit șase ani de pușcărie. De la nouă ani, cât a luat ințial, s-a ales, în final, cu doi ani și șapte luni. Pedeapsa s-a contopit cu o alta, dată la mijlocul anilor 90, iar în final a ieșit o condamnare de șase ani.

Procurorii i-au atribuit rolul de lider în afaceri murdare cu prostituate, șantaj, camătă și multă violență.

Codin Maticiuc a scris cartea ”Dresor de lei și de fraieri”, în care e expusă viața lui Nuțu Cămătaru

În 2019, Nuţu Cămătaru era, din nou, eliberat, după ce a executat mai puţin de o treime din pedeapsa de cinci ani şi 11 luni, primită într-un dosar de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept.

Nuțu Cămătaru a ”reglat” mai multe afaceri, legale și ilegale, între care și un restaurant, iar la acea vreme făcea bani pe bandă rulantă.

Nuțu Cămătaru biografie: vârstă, înalțime

Nume complet: Ion Balint
Data nașterii: 6 aprilie 1964
Vârsta: 58 de ani
Locul nașterii: București
Înălțime: 1,79 metri
Greutate: 97 de kg
Parteneră: Claudia Balint, soție

Nuțu Cămătaru: familie

Nuțu Cămătaru este căsătorit Claudia Balint, pe care a cunoscut-o în 2013, la scurt timp după ce divorța de Lidia. Claudia a devenit cunoscută după ce a apărut în unul dintre videoclipurile manelistului Florin Salam. „Brazilianca”, numele piesei, avea să-i fie poreclă.

Claudia Balint și Nuțu Cămătaru s-au cununat la penitenciarul Rahova. ”Am participat zece persoane, că nu aveam voie mai mulți. Nu am purtat rochie, pentru că era destul de frig. Nici el nu a purtat costum. Ca să îmi aduc aminte de ziua aia, după-amiază mi-am tatuat chipul lui pe spate, iar pe degetul pe care se poartă verigheta mi-am tatuat inițiala lui”, a povestit Claudia Balint în cartea lui Codin Maticiuc.

Nuțu Cămătaru are trei copii, Oana, Nuțulică și, ultimul venit pe lume, Cezar.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Ilinca Vandici
Roxana Nemeş
Ioana Tufaru
Petre Roman
Mugur Ciuvică