Gabriela Dinu Știri 20.11.2021 12:48

Petre Roman: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, soție, avere, pensie

Petre Roman: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, soție, avere, pensie

Petre Roman s-a născut pe 22 iulie 1946 în Bucureşti are 76 de ani şi este un politician român, de profesie inginer şi profesor universitar, care a fost premier al României în perioada 1989 – 1991.

Este fiul lui Valter Roman, un fost lider comunist, iar bunicul său provenea din Oradea. Mai are un frate pe nume Radu şi încă două surori, Carmen şi Mirella. Mama sa se numeşte Hortensia Vallejo şi a fost de origine catolică spaniolă.

Ce pensie are Petre Roman?

Petre Roman este absolvent al Liceului de Informatică din Bucureşti, după care a făcut Facultatea de Energetică din cadrul Politehnicii Bucureşti. A obţinut o bursă de doctorat în Franţa în 1970 şi după câţiva ani devenea cadru didactic la trei universităţi din Franţa.

După cariera din Franţa, Petre Roman se întorcea în ţară şi se angaja ca asistent la facultatea pe care o absolvise. Activitatea sa academică a continuat până când a fost numir în decembrie 1989 prim ministru al Guvernului Provizoriu şi în 1990 era ales oficial premier. Până atunci a scris şi coordonat o mulţime de cărţi şi lucrări ştiinţifice.

Cariera lui Petre Roman nu a fost lipsită de controverse iar în 13 iunie 2017 a fost trimis în judecată alături de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu şi Miron Cozma fiind acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii.

Date Biografice Petre Roman: înălțime, greutate

Nume complet: Petre Roman
Data naşterii: 22 iulie 1946
Locul naşterii: Bucureşti
Parteneră: căsătorit cu Silvia Chifiriuc
Greutate: 79 kg
Înălţime: 1,80 m

Petre Roman a fost căsătorit cu Mioara Roman (1974 – 2007), alături de care are două fete, pe Mioara şi Catinca Roman. A divorţat de aceasta după ce şi-a găsit o iubită mai tânără, în persoana Silviei Chifiruc, alături de care este şi în prezent. În 2009, Petre Roman se căsătorea cu aleasa inimii, o frumoasă brunetă cu charismă.

Petre Roman încasează lunar o pensie în valoare de 5.000 de lei pe lună, la care se adaugă şi o indemnizaţie de 10.000 de lei în fiecare lună, reprezentând indemnizaţia de vârstă datorită mandatelor pe care le-a avut ca parlamentar.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Silvia Ioniţă
Ilinca Vandici
Roxana Nemeş
Ioana Tufaru
Inna