Păcuraru Stelian Știri 14.09.2023 11:46

Horia Vîrlan: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, afaceri, salariu la Prima TV

Horia Vîrlan: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, afaceri, salariu la Prima TV

Horia Vîrlan este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari din România. E școlit în artă culinară în Statele Unite, iar publicul din țara noastră l-a remarcat odată cu apariția emisiunii ”Cireașa de pe tort” de la Prima TV.

La fel ca orice poveste de succes, cariera lui Horia Vîrlan putea să aibă alt traseu dacă făcea ce-și dorea părinții. Horia a fost încurajat să urmeze drumul construcțiilor și tocmai din acest motiv s-a înscris la o facultate de profil. Spre fericirea celor care i-au urmat preparatele în bucătărie, Horia Vîrlan n-a devenit inginer constructor și și-a urmat pasiunea pentru gătit.

Cum arată CV-ul lui Horia Vîrlan

Horia Vîrlan s-a născut pe 11 martie 1963, în Galați. A devenit chef cu acte în regulă abia după Revoluție, asta pentru că, în perioada copilăriei și adolescenței, era mai degrabă atras de matematică și fizică. A mers pe această idee inclusiv după ce a dat Bacalaureatul și a intrat la Facultatea de Construcții. Nu a terminat-o, asta pentru că pasiunea pentru bucătărie a fost mult mai mare.

După Revoluția din 1989, Horia a hotărât să-și ia viața în propriile mâini și să încerce gustul străinătății. A plecat în Ungaria, acolo unde a stat mai bine de patru ani, iar apoi s-a dus peste mări și țări în Statele Unite.

În SUA, Horia a absolvit cursurile de artă culinară de la Cleveland Community College, iar la titlul de ”Maestru în Arta Culinară” și-a mai adăugat și alți doi ani de experiență în Marea Britanie. Din 2004, Horia decide că e timpul să revină în România și de aici începe și aventura sa pe micile ecrane.

Am urmat cursurile de artă culinară în SUA, dar am absolvit şi şcoala profesională în România, apoi cursuri de specializare şi de bucătar-şef, ca după aceea să devin maestru, deci nu am învăţat doar acolo. În România am absolvit şi Şcoala de Management Hotelier în cadrul Tourism, Hotel and Restaurant Bucureşti, chiar şi cursurile de auditori HACCP (Sistem de Management al Siguranţei Alimentului)”, povestea Horia, într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Devine prezentator al show-ului ”Cireașa de pe tort”, de la Prima TV, acolo unde bifează 11 sezoane, toate cu audiențe remarcabile. Din 2014, Horia se transferă la Antena 1, acolo unde e jurat în emisiunea ”Junior Chef”. A mai prezentat, tot la Prima, și emisiunea ”Mama mea gătește mai bine”.

Date Biografice Horia Vîrlan: înălțime, greutate

Nume complet: Horia Vîrlan
Data naşterii: 11 martie 1963
Locul naşterii: Galați, România
Partener: a divorțat în 2015, după 26 de ani de căsătorie
Copii: Adrian și Ileana
Greutate: 110 kg
Înălţime: 1,85 m

Trecerea de la Prima TV la Antena 1 n-a fost deloc una ușoară pentru Horia Vîrlan. Renunțarea la emisiunea ”Cireașa de pe tort” s-a produs doar după ce postul din trustul Intact i-a făcut o ofertă de nerefuzat. La acea vreme s-a vorbit despre faptul că Horia Vîrlan a primit 50.000 de euro pentru un singur sezon la ”Junior Chef”.

Din 2020, Horia Vîrlan s-a reîntors la prima dragoste: Prima TV. Prezintă emisiunea-concurs ”Alege Rețeta Națională”, show unde participă 12 echipe din mai multe zone din România, iar Horia Vîlcan pleacă în diferite localități pentru a descoperi cea mai interesantă rețetă tradițională.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz: