Gabriela Dinu Știri 26.12.2021 16:08

Dan Bursuc: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, soție, copii, afaceri

Dan Bursuc: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, soție, copii, afaceri

Dan Bursuc este un compozitor şi producător muzical, deţinătorul casei de discuri Grand Production Bursuc.

Este şef de orechestră şi clarinetist şi unul dintre cei mai mari promotori ai manelelor de la noi din ţară. A cântat alături de formaţia sa la nenumărate evenimente, printre care concursuri muzicale, ori Miss Piranda.

Ce scrie, de fapt, în CV-ul lui Dan Bursuc?

Despre Dan Bursuc se ştie că a avut un rol extrem de important în afirmarea lui Florin Salam, Sorinel Copilul de Aur, Laura Vass, ori Roberto Tănase. Tot el a promovat şi cuplul muzical Laura Vass – Sorinel Copilul de Aur, care a făcut ravagii printre fanii acestui gen şi mulţi chiar s-au gândit la o relaţie între ei.

Numele său real este Daniel Paraschiv şi s-a născut pe 3 aprilie 1970, are 50 de ani şi este căsătorit cu Gina Călin, alături de care are doi copii, pe Adriana şi Leno Dimitrie.

Dan Bursuc este şi preşedintele Asociaţiei Muzicanţilor şi Lăutarilor Rromi din România. Nu are studii superioare, dar a învăţat să cânte la clarinet de când era mic şi aşa a reuşit să îşi creeze un nume, uşor, uşor: „De la bun început am cântat la clarinet şi am rămas dedicat acestui instrument magic. Cânt de la 10 ani şi îi mulţumesc tatălui meu pentru rigoarea cu care m-a format ca instrumentist”.

Date Biografice Dan Bursuc: înălțime, greutate

Nume complet: Daniel Paraschiv
Data naşterii: 3 aprilie 1970
Locul naşterii: Bucureşti
Parteneră: Gina Călin
Greutate: 75 kg
Înălţime: 1,60 m

A intrat şi în lumea cinematografiei, după ce a interpretat un rol important în filmul „Muzica în sânge”, care a câştigat o mulţime de premii la festivalurile internaţionale de specialitate.

Dan Bursuc este cel mai bogat om din industria manelelor, având o avere de peste 1,5 milioane de dolari. I-a depăşit cu mult şi pe cei mai celebri cântăreţi de muzică de petrecere, cum sunt Florin Salam, Adrian Minune sau Nicolae Guţă.

Recent, a fost implicat într-un scandal uriaş, după ce Fulgy de la Clejani a dezvăluit că Dan Bursuc ar fi abuzat-o pe sora lui, Margherita, în copilărie.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz:

Claudiu Târziu
Ilinca Vandici
Roxana Nemeş
Cătălin Zmărăndescu
TJ Miles
George Simion