Gabriela Dinu Știri 02.03.2023 09:54

Andrei Niculescu: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, familie, salariu la Digi Sport

Andrei Niculescu: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, familie, salariu la Digi Sport

Andrei Niculescu este un jurnalist sportiv celebru din România. Este moderatorul emisiunii Fotbal European de la Digi Sport.

A intrat în presă în 1994, înainte de Campionatul Mondial din America, dintr-o mică eroare. Îşi dorea foarte mult să intre la meciuri mai uşor, prin intermediul unei legitimaţii de presă.

Ce scrie în CV-ul lui Andrei Niculescu

Aşa că cei de la Sportul Românesc l-au invitat să li se alăture, văzând cât este de pasionat. Era student la Universitatea Politehnica, din Bucureşti, dar asta nu l-a împiedicat să înveţe meserie de la Ovidiu Ioaniţoaia.

A început cu clasicele cronici din ligile inferioare, apoi a fost trimis la două Campionate Mondiale, patru Campionate Europene, opt finale de Champions League precum şi alte evenimente importante din sportul rege.

„Când eu am început, se făcea presă cu pasiune și nu se punea problema banilor. Banii veneau ulterior. Atunci erai pasionat de sport și făceai ce îți plăcea. Îmi aduc aminte că din primul meu salariu nu am reușit să îmi scot toți prietenii la bere și a trebuit să mai cer tatălui”, povestea Andrei Niculescu la Digi Sport.

Date Biografice Andrei Niculescu: înălțime, greutate

Nume complet: Andrei Niculescu
Data naşterii: 1967
Locul naşterii: Bucureşti
Parteneră: necăsătorit

A plecat de la Gazeta Sporturilor cu scandal, după ce ar fi fost prins că a plagiat diverse articole din presa străină, în special din Spania. Inclusiv rubrica în care acesta scria a fost atunci suspendată. Între timp, relaţiile s-au îmbunat între cele două părţi, iar Niculescu este din nou colaborator al GSP.

A condus apoi departamentul de fotbal internaţional de la ProSport (1997 – 2003) şi mai apoi de la Gazeta Sporturilor (2003 – 2009). După ce s-a angajat în televiziune, Andrei Niculescu a rămas în continuare devotat şi presei scrise, de aceea publică şi editoriale în site-urile de profil. La Digi Sport lucrează de 11 ani şi, sursele din trust, spun că acesta ar avea un salariu de aproximativ 10.000 de euro lunar.

Andrei Niculescu şi-a ţinut mereu viaţa privată departe de lumina reflectoarelor, de aceea nu s-a afişat niciodată cu nimeni şi nu există date cu privire la familia sa.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Magda Pălimariu
Amalia Enache
Roxana Hulpe
Alex Dima
Simona Ţăranu
Radu Naum