>
Radu Naum este un cunoscut comentator sportiv din România. Prezintă emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.
Radu Naum s-a născut pe 7 octombrie 1967 şi este unul dintre cei mai apreciaţi şi premiaţi jurnalişti de profil de la noi din ţară, fiind laureat cu Premiul TV Mania pentru cel mai bun comentator sportiv, Premiile TV Mania: Premiul Cristian Ţopescu.
Radu Naum îşi dorea în copilărie să fie fotbalist, apoi handbalist. Când s-a îndrăgostit de ciclism, a încercat şi ramura aceasta, însă a ajuns să scrie şi să vorbească despre acestea. A devenit un jurnalist apreciat din România, a fost trimis la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Europene şi a condus ştirile sportive din cadrul Televiziunii Române.
A plecat la GSP TV, dar după o perioadă a plecat la Digi Sport. Acolo moderează în prezent emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport, unde are invitaţi permanenţi şi oameni din fotbal, discutând despre fenomenul fotbalistic la zi din România şi nu numai.
Nume complet: Naum Radu
Data naşterii: 17 octombrie 1967
Locul naşterii: Bucureşti
Parteneră: necăsătorit
Greutate: 85 kg
Înălţime: 1,80 m
A abordat şi presa scrisă, căci aşa îi stă bine unui jurnalist complet. A început cu Sportul Românesc, apoi a lucrat pentru Pro Sport. În prezent, este editorialist sportiv în Gazeta Sporturilor, unicul ziar tipărit de profil de pe piaţa românească.
Conform surselor din trustul RCS&RDS, Radu Naum ar avea la Digi Sport un salariu deloc de neglijat. Acesta ar primi lunar suma de 7.000 de euro. Nu este implicat în lumea afacerilor şi, după cum spune şi el, respiră şi trăieşte doar sport, fotbal şi ciclism, precum şi emisiunea sa TV.
Nu se ştiu foarte multe despre familia lui Radu Naum sau despre consoarta sa. Este cunoscut faptul că tatăl său, Hristache Naum, era un jurnalist sportiv, care i-a şi insuflat dragostea pentru această meserie, după cum povestea chiar el:
„Într-adevăr, mai întâi a fost vorba de puterea exemplului, de faptul că tatăl meu era ziarist sportiv şi, fără să vreau, trăiam şi eu într-o atmosferă „imbibată” de sport. Apoi, ceea ce a contat foarte mult a fost faptul că tata îmi aducea foarte multe reviste de sport franţuzeşti. Mai ales de ciclism. Pe lângă faptul că m-au ajutat să învăţ limba franceză, revistele acelea m-au atras foarte tare, fiindcă în paginile lor frumos ilustrate puteai citi şi reportaje – poveşti scrise excelent. Ciclismul e un sport care trebuie povestit.”
Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:
Magda Pălimariu
Amalia Enache
Roxana Hulpe
Alex Dima
Simona Ţăranu