Gabriela Dinu Știri 16.09.2023 10:27

Gigi Becali: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, copii

Gigi Becali: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, copii

Gigi Becali este un personaj efervescent din România. Afacerist, patronul echipei de fotbal FCSB, credincios recunoscut şi fost candidat la preşedinţie din partea partidului PNG.

Este căsătorit cu Luminiţa Becali, cu care are 3 fete, Teodora, Alexandra şi Cristina şi are 62 de ani. Pe numele său real George Becali, acesta s-a născut pe 25 iunie 1958, la Brăila. S-a mutat apoi cu familia aproape de Capitală. A fost om politic şi a obţinut un mandat în Parlamentul European, lucrând la Bruxelles în perioada iunie 2009 – decembrie 2012.

Ce scrie în CV-ul lui Gigi Becali şi ce afaceri are, de fapt?

Ulterior a rămas membru în Parlamentul României, din decembrie 2012 şi până în mai 2013, atunci când trăia cel mai greu moment din viaţa sa, condamnarea. Atunci când a stat după gratii timp de doi ani. Cunoscut ca un om extrem de religios, Gigi Becali a făcut donaţii consistente de-a lungul vieţii, merge des în pelerinaje la Muntele Athos şi ajută oamenii nevoiaşi de pretutindeni.

Gigi Becali este aromân sau machidon, cum se mai spune în popor. Căci bunicul său provine din Korca, Albania. Familia lui Becali a fost strămutată din Craiova, la Călăraşi, apoi în Banat. Ajungeau în Brăila, la Zagna, în anul în care George Becali se năştea, iar un an mai târziu aceştia ajungeau în Pipera. Aici, afacerile cu terenuri aveau să explodeze.

Ce avere are Gigi Becali?

Primul job al lui Becali a fost pe paltforma Băneasa, unde era lăcătuş mecanic. Gică Hagi îi oferea un împrumut consistent după Revoluţie şi se lansa în lumea afacerilor prin importul produselor din Turcia. În 2003, intră şi în fotbal, atunci când ajunge la clubul Steaua.

Ulterior, problemele cu Armata şi numele au transformat echipa în FCSB şi litigiul pare de nerezolvat şi de neînţeles pentru mulţi. Conform celui mai recent Top Capital 300, averea lui Becali este undeva între 350 şi 400 milioane de euro, fiind al 12-lea cel mai bogat român.

Gigi Becali, alături de soţia sa, Luminiţa Becali
Gigi Becali, alături de soţia sa, Luminiţa Becali

Date Biografice Gigi Becali: înălțime, greutate

Nume complet: George Becali
Data naşterii: 25 iunie 1958
Locul naşterii: Brăila
Parteneră: Luminiţa Becali
Greutate: 72 kg
Înălţime: 1,70 m

Din cele trei fiice pe care le are alături de Luminiţa, una dintre ele este deja căsătorită şi are un copil. Teodora a avut parte de o nuntă ca în poveşti, la care au cântat cei mai în vogă artişti din România, iar Gigi Becali s-a distrat alături de familie şi prieteni.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Liviu Vârciu
Cabral
Mircea Badea
Tuba Buyukustun