Gabriela Dinu Știri 07.01.2022 14:26

Gabriela Firea: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, soț, copii, afaceri

Gabriela Firea: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, soț, copii, afaceri

Gabriela Firea este o fostă jurnalistă din România şi politician. Este membră a PSD şi a fost Primar General al Capitalei în perioada 2016 – 2020.

A candidat din nou după terminarea mandatului, dar a pierdut alegerile în faţa lui Nicuşor Dan, actualul primar din Bucureşti.

Ce scrie, de fapt, în CV-ul Gabrielei Firea?

S-a născut pe 13 iulie 1972 în Bacău, România, şi de-a lungul carierei sale a mai fost şi consilier de relaţii publice şi imagine pentru Mugur Isărescu, purtător de cuvânt, secretar de stat şi şefă a Departamentului de Comunicare al Guvernului condus de Mugur Isărescu în perioada februarie – decembrie 2000.

Gabriela Firea s-a născut într-o familie simplă, fiind al patrulea copil al familiei Vrânceanu. Mai are două surori, pe nume Nela şi Angelica şi un frate, pe Ionel. Mama sa Veronica a lucrat ca vânzătoare, iar tatăl câştiga bani prin munca de necalificat pe şantier.

Este absolventă a Liceului Industrial nr 1 din Bacău şi a Facultăţii de Litere dinc adrul Universităţii din Bucureşti. Are un master la ASE în Mecanisme valutare şi fiscale, precum şi un curs de broker. Abia începuse doctoratul în economie când a câştigat mandatul la Primăria Capitalei, ala că a fost nevoită să îşi îngheţe studiile pentru a se putea ocupa de noua funcţie.

Date Biografice Gabriela Firea: înălțime, greutate

Nume complet: Gabriela Firea (fostă Vrânceanu)
Data naşterii: 13 iulie 1972
Locul naşterii: Bacău, România
Partener: Florentin Pandele
Greutate: 60 kg
Înălţime: 1,70 m

În presă a debutat în 1990 ca reporter al săptămânalului Pur şi simplu din Bacău, după care s-a mutat la Bucureşti, unde a fost redactor-prezentator la Radio Contact. A lucrat între anii 1993 – 1999 la TVR ca realizator de reportaje în departamentul economic, apoi a fost prezentatoare a emisiunii Jurnal, Ediţie specială şi realizator al rubricii Ştirea zilei. Din 2001 a făcut pasul către trustul Intact, unde a lucrat ca redactor şi mai apoi ca prezentator la Observator, până în vara anului 2009.

În septembrie 2008 a devenit director general în cadrul revistei Săptămâna Financiară iar în 2009 a decenit director al Intact Advertising.

Despre averea Gabrielei Firea nu se ştiu foarte multe lucruri, dar cert este că alături de soţul său au construit un imperiu. Pe numele său, fostul primar din Bucureşti are bijuterii în valoare de 130.000 de euro.

A fost căsătorită cu Răsvan Firea în perioada 1993 – 2010, au împreună doi copii, pe David Petru şi Ziar. Din nefericire, acesta a decedat.

Din 2010, aceasta s-a căsătorit cu Florentin Pandele, primarul din Voluntari.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz: