Gabriela Dinu Știri 05.01.2022 16:57

Mircea Dinescu: CV, vârstă, date biografice, afaceri, familie, copii

Mircea Dinescu: CV, vârstă, date biografice, afaceri, familie, copii

Mircea Dinescu este un cunoscut poet, scriitor român şi prezentator TV. S-a născut pe 11 noiembrie 1950 în Slobozia şi este absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Academiei Ştefan Gheorghiu din Bucureşti.

În poezie a debutat în 1967, în revista Luceafărul, iar 4 ani mai târziu a publicat Invocaţia nimănui, pentru care a fost premiat cu distincţia din partea Uniunii Scriitorilor pentru Debut.

Ce scrie în CV-ul lui Mircea Dinescu? De ce a murit Maşa, soţia sa?

A lucrat ca redactor la Luceafărul în perioada 1976-1982 şi România Literară în perioada 1982 – 1989.

A luat multe alte premii de-a lungul carierei sale Premiul Herder, Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Poezie, Premiul Academiei Române pentru Literatură şi a fost lăudat de critici literari celebri, precum Lucian Raicu, Alex Ştefănescu, Nicolae Manolescu.

A fost arestat la domiciliu în februarie 1989 după ce a acordat un interviu lui Gilles Schiller în ziarul Liberation în cadrul căruia critica în termeni extrem de duri regimul lui Nicolae Ceauşescu.

După moartea dictatorului, a fost o apariţie constantă în studiourile TVR-ului şi de atunci a devenit preşedintele Uniunii Scriitorilor până în 1993.

Date Biografice Mircea Dinescu: înălțime, greutate

Nume complet: Mircea Dinescu
Data naşterii: 11 noiembrie 1950
Locul naşterii: Slobozia, Ialomiţa, România
Parteneră: văduv
Greutate: 70 kg
Înălţime: 1,75 m

Mircea Dinescu este, din păcate, văduv. Căci soţia sa, Maşa Dinescu, s-a stins în luna octombrie a anului 2019, după o luptă teribilă cu nemilosul cancer. Cei doi au împreună doi copii, o fată şi un băiat, pe Andrei şi Irina Dinescu.

La doar o lună după ce Maşa s-a stins, Dinescu a luat o decizie incredibilă. Nu mai putea să stea cu mâinile în sân şi a început să lucreze ca bucătar în unul dintre restaurantele sale. Nu a mai rezistat gândurilor şi a dorului de soţia sa, aşa că a decis să îşi ocupe timpul prin muncă.

Afacerile sale au intrat în impas odată cu pandemia şi a ajuns să dea faliment.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz: