Gabriela Dinu Știri 03.01.2022 19:06

Dan Petrescu: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, soție, copii, afaceri, salariu

Dan Petrescu:  CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, soție, copii, afaceri, salariu

Dan Petrescu este un fost fotbalist român, cu o carieră impresionantă. În prezent, este antrenor la CFR Cluj, din Liga 1.

Ca fotbalist, Petrescu a evoluat în cariera sa pe postul de fundaş dreapta. Şi-a făcut debutul la Steaua Bucureşti şi s-a consacrat odată cu transferul la Chelsea Londra, unde a evoluat timp de cinci ani.

Ce scrie în CV-ul lui Dan Petrescu?

După ce şi-a pus ghetele în cui, s-a dedicat antrenoratului şi, din nou, a avut un real succes. Prima echipă din cariera sa de antrenor a fost Sportul Studenţesc. A câştigat titlul de campion al României alături de CFR Cluj şi Unirea Urziceni, când a fost revelaţia campionatului.

Numele său complet este Petrescu Vasile Dan, s-a născut pe 22 decembrie 1976 la Bucureşti. Are 54 de ani şi a jucat, de-a lungul timpului, la echipe precum Steaua Bucureşti, Olt Scorniceşti, Foggia, genoa, Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford City, Southampton şi Naţional Bucureşti. În acelaşi timp, a fost un pilon important în echipa naţională de fotbal a României.

Ca antrenor, a stat pe banca următoarelor echipe: Sportul Studenţesc, Rapid Bucureşti, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Târgu Mureş, Jiangsu Suning, Al Nasr, CFR Cluj, Guizhou Hengfeng şi Kayserispor.

Date Biografice Dan Petrescu: înălțime, greutate

Nume complet: Petrescu Dan Vasile
Data naşterii: 22 decembrie 1976
Locul naşterii: Bucureşti
Parteneră: căsătorit cu Adriana Petrescu
Greutate: 80 kg
Înălţime: 1,77 m

Din luna august a anului trecut acesta a revenit pe banca celor de la CFR Cluj, acolo unde are un salariu de 50.000 de euro pe lună, dar şi o clauză de reziliere pe măsură, în valoare de 600.000 de euro. Nu se ştie la ce cotă a ajuns averea lui, dar e clar că este vorba de milioane bune de euro.

Dan Petrescu a fost căsătorit cu Dana Petrescu în perioada 1992 – 2003 şi s-a recăsătorit în 2007 cu Adriana Petrescu, cea care îi este alături şi în prezent. Are trei copii, trei fete cu nume deosebite, pe Chelsea, Jennifer Ann-Mary şi Rebecca.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz:

TJ Miles
George Simion
Roxana Ciuhulescu
Robert Niţă
Dan Bursuc
Lazea Miruna