Gabriela Dinu Știri 25.04.2021 12:57

Dan Diaconescu: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, familie

Dan Diaconescu: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, familie

Dan Diaconescu este un personaj controversat de televiziune de la noi, fostul patron de la OTV. S-a născut pe 9 decembrie 1967 la Caracal, a fost politician, prezentator şi fondator al televiziunilor OTV şi DDTV.

Diaconescu a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Politehnicii Bucureşti şi în 2010 a intrat în politică, după ce a format Partidul Poporului – Dan Diaconescu.

Ce scrie în CV-ul lui Dan Diaconescu şi ce afaceri are?

Serialul care l-a făcut celebru pe Dan Diaconescu este cel al dispariţiei Elodiei Ghinescu, din perioada 2008 – 2009. Avocata dispărută era subiectul unei presupuse crime, iar în emisiunile sale era căutată de reporterii OTV şi anchetele erau prezentate în emisiunile sale, oferind detalii şi dezvăluiri controversate.

În luna iunie a anului 2010, Dan Diaconescu era reţinut de către Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce a fost suspectat de şantaj. Între timp, era învinuit pentru că ar fi cerut bani de la un primar din Ardeal ca să nu facă publice informaţii compromiţătoare despre el.

Şi cariera lui Dan Diaconescu nu se oprea aici, căci în 2014 îşi anunţa candidatura pentru alegerile prezidenţiale din partea partidului său. A ocupat poziţia cu numărul trei pe buletinele de vot şi a obţinut în primul tur de scrutin un număr de 382.526, reprezentând un procent de 4,03% din toate voturile exprimate. Termina alegerile pe locul al şaselea din 14.

Date Biografice Dan Diaconescu: înălțime, greutate

Nume complet: Dan Cristian Diaconescu
Data naşterii: 9 decembrie 1967
Locul naşterii: Caracal
Parteneră: Emi Bratu
Greutate: 60 kg
Înălţime: 1,80 m

În decembrie 2013, Dan Diaconescu era condamnat la trei ani de închisoare, alături de Mitruş Ghezea, în dosarul şantajului primarului Ion Moţ. Decizia era contestată şi după încă doi ani de tergiversări, acesta ajungea să fie condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare.

A fost eliberat înainte de termen, pe data de 28 noiembrie 2017 şi complementar pedepsei sale, a mai primit încă o sancţiune. Nu mai are voie să lucreze în presă până pe data de 4 martie 2025.

Aşadar, Dan Diaconescu s-a retras din viaţa publică şi s-a dedicat familiei. Este căsătorit cu Emi Bratu, alături de care are un copil pe Dona Milena Diaconescu. Mai are şi doi fraţi, pe nume Mario şi Nicolae Diaconescu. S-a relansat însă în lumea afacerilor după ce a scos pe piaţă o prăjitură cu numele D.D., adică iniţialele numelui său.

Averea lui Dan Diaconescu este o enigmă. Are două limuzine, un Rolls Royce de 385.000 de euro şi un Mercedes SLK de 70.000 de euro, mai multe proprietăţi în ţară, care se ridică la câteva milioane de euro, plus ceasuri de 400.000 de euro.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Iulia Ionescu
Oana Cuzino
Alex Dima
Daniel Buzdugan
Luis Lazarus