Gabriela Dinu Știri 07.10.2022 21:40

Rica Raducanu: CV, Biografie, varsta, inaltime, greutate, pensie, surse de venit

Rica Raducanu: CV, Biografie, varsta, inaltime, greutate, pensie, surse de venit

Rică Răducanu este un fost fotbalist român, născut pe 10 mai 1946 la Vlădeni, în judeţul Ialomiţa. Numele său real este Răducanu Necula şi a jucat pe postul de portar, reprezentând echipa naţională a României la Campionatul Mondial din 1970 din Mexic.

Graţie evoluţiei sale de atunci, Rică Răducanu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, în luna martie a anului 2008. A jucat şi în două producţii cinematografie, în Totul pentru fotbal din 1978 şi în Legiunea Străină, din 2008, având rolul lui Maricel.

Ce scrie în CV-ul lui Rică Răducanu?

A fost idolul rapidiştilor, formaţie pentru care a jucat timp de 10 ani, în perioada 1965 – 1965. A mai activat în cariera fotbalistică la echipe precum Sportul Studenţesc, Steaua Bucureşti, FCS Reşiţa, FC Baia Mare, Autobuzul Bucureşti, Progresul Bucureşti şi şi-a încheiat cariera fotbalistică în 1982.

Ca portar, Rică Răducanu a fost extrem de apreciat pentru intervenţiile sale rapide şi galeria vişiniilor l-a adorat pentru spectacolul pe care îl făcea la fiecare meci. Acesta era recunoscut pentru fazele spectaculoase pe care le făcea doar de dragul fanilor, fiind singurul portar care a ajuns să fie prins în ofsaid, adică să fie „sancţionat” de arbitru ca fiind cel mai apropiat jucător de poarta adversă, în condiţiile în care postul său din teren era fix la capătul terenului, la poarta cealaltă. totodată, Rică are şi 7 goluri.

Date Biografice Rică Răducanu: înălțime, greutate

Nume complet: Răducanu Necula
Data naşterii: 10 mai 1946
Locul naşterii: Vlădeni, în judeţul Ialomiţa
Parteneră: Ştefania Necula
Înălţime: 1,89
Greutate: 110 kg

Porecla sa a fost Tamango, datorită înălţimii, dar şi a asemănării cu actorul care a interpretat acest film. Rică Răducanu este căsătorit din adolescenţă cu Ştefania, alături de care are un băiat, pe nume Cătălin Necula. Soţia a recunoscut că a fost înşelată la tinereţe, însă acum este totul ca şi uitat.

În prezent, sursa de venit a lui Rică Răducanu este pensia, iar acesta încasează lunar suma de 2.000 de lei.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Simona Ţăranu
Sorin Constantinescu
Emilian
Ion Creangă