>
Mirabela Dauer s-a născut pe 9 iulie 1947, la Bucureşti. Este una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de la noi şi e considerată una dintre cele mai bune voci feminine din muzica pop din ultimii 40 de ani. În anii 70-80, era una din artistele preferate de români, alături de Corina Chiriac şi Angela Similea.
Are la activ 40 de albume lansate şi o mulţime de piese care au făcut furori la noi. A debutat în muzică în 1963, în formaţia Roşu şi Negru, apoi s-a înscris la Şcoala Populară de Artă, unde studia alături de Marius Ţeicu şi Marius Popp. A debutat în televiziune în 1970, la emisiunea Tele-Top.
De-a lungul timpului, a împărţit scena cu numeroşi artişti, iar din 2004, pentru o bună perioadă de timp a cântat alături de Raoul, pe numele său real Rareş Borlea. În 1975 a obţinut primul premiu şi până în 2006 a mai primit încă alte nouă distincţii, excluzând Festivalul de la Mamaia, unde a luat nu mai puţin de 16 premii.
Cea mai onorabilă distincţie a Mirabelei Dauer este, cel mai probabil, cea primită de la Ion Iliescu, pe 10 decembrie 2004. Când preşedintele ţării i-a oferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în Muzică pentru întreaga sa activitate.
Nume complet: Mirabela Scorțaru (la naştere)
Data naşterii: 9 iulie 1947
Locul naşterii: Bucureşti
Partener: divorţată de Dan Traian Popovici
Greutate: 73 kg
Înălţime: 1,58 m
Mirabela Daur are 73 de ani şi este o femeie divorţată. A fost căsătorită până în 1980 cu Dan Traian Popovici, despre care povestea că o bătea crunt. Alături de acesta, artista are un băiat, pe care îl alintă Nanu.
După cum a declarat într-un interviu, nu a strâns bani din cariera sa: „Da, am făcut avere. Am ascuns-o în cimitir la Bellu, pe sub morminte. Mie îmi e rușine să cer bani”, povestea Mirabela Dauer atunci când a fost întrebată dacă succesul din muzică îi conferă stabilitate acum, la 73 de ani.
Nu s-a implicat niciodată în afaceri şi are o pensie de doar 1.300 de lei de la stat.
Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:
Luis Lazarus
Oana Cuzino
Alex Dima
Daniel Buzdugan
Mihai Morar