Gabriela Dinu Știri 06.02.2022 13:34

Dragoș Petrescu: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Investiții – Imperiul Leilor

Dragoș Petrescu: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Investiții - Imperiul Leilor

Dragoş Petrescu s-a născut pe 10 noiembrie 1970, în Bucureşti. Este unul dintre investitorii care participă la emisiunea Imperiul Leilor, de la Pro TV, şi unul dintre cei mai bogaţi români. A intrat în lumea afacerilor după Revoluţie, când uşile s-au deschis multor tineri ambiţioşi.

Dragoş Petrescu a fost unul dintre ei, dar asta după ce a început de jos, nu doarte jos. Pentru început, a vândut ziare pe treptele de la Universitate în 1989 şi nu s-a lăsat. A studiat intens atât în ţară, cât şi în afară, aşa a ajuns să deţină grupul City Grill, care include cea mai mare reţea de restaurante din Bucureşti. În 2019, ultimul an de înaintea pandemiei, grupul City Grill a avut o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro

Ce scrie în CV-ul lui Dragoş Petrescu de la Imperiul Leilor şi ce afaceri are

„Sigur nu aș avea curajul. Cred că pentru a putea conduce o companie este nevoie de școala vieții, mai degrabă decât de o școală academică. Și eu am experimentat foarte multe școli, de diverse tipuri, dar cele mai importante au fost școlile de viață, de real work”, povesteşte Dragoş Petrescu.

Dragoş Petrescu a studiat Mate-Info la Liceul Tudor Vianu şi a urmat cursurile Politehnicii din Bucureşti. A făcut şi stagiul militar, apoi a intrat în lumea afacerilor cu ziare şi tarabele de reviste. A obţinut franciza Shell în 1997, cu firma de combustibil, apoi s-a implicat şi în reţeaua de magazine Mc Donald’s. A fost implicat şi în reţeaua de restaurante „La Mama”, iar în 2004 a deschis primul City Grill şi a continuat cu Trattoria, Hanu Berarilor, Caru’ cu bere, Hanu’ lui Manuc şi restaurantul Pescăruş, din Herăstrău. În prezent are 15 locaţii de tip restaurant şi alte 6 cu livrare.

Date Biografice Dragoş Petrescu: înălțime, greutate

Nume complet: Dragoş Mihai Petrescu
Data naşterii: 10 noiembrie 1970
Locul naşterii: Bucureşti
Greutate: 80 kg
Înălţime: 1,85 m

A mai studiat business de-a lungul timpului şi pregătirea internaţională este cea care i-a pus temeinic bazele cunoştinţelor în domeniu: McDonald’s University, Oak Brook Illinois – 2000, MBA Asebuss & Kennesaw State University – 2005, London Business School – 2016, Stanford YPO University – 2017.

Dragoș Petrescu dansând alături de soția sa
Dragoș Petrescu dansând alături de soția sa

Chiar dacă îşi ţine viaţa privată ascunsă de ochii curioşilor, Dragoş Petrescu a povestit că este un om simplu, căruia îi place să facă diverse activităţi alături de copii şi soţie şi chiar să danseze.

Citește și alte CV-uri ale juraților emisiunii Imperiul Leilor
Wargha Enayati
Dan Șucu
Cristina Bâtlan
Sebastian Dobrincu
Dragoș Petrescu