Gabriela Dinu Știri 09.02.2021 18:15

Dan Șucu: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Investiții

Dan Șucu: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Investiții

Dan Şucu s-a născut în 1963 şi este unul dintre cei juraţi de la Imperiul Leilor 2021, de la Pro TV. Este supranumit „omul care a mobilat România”, graţie afacerii sale din domeniul mobiliar.

Imediat după Revoluţie, Dan Şucu intra pe piaţa afacerilor din România, cu gândul de a dezvolta o afacere care să-i asigure traiul. A început de la zero şi s-a dezvoltat uşor, uşor. „Am plecat la drum cu gândul de a-mi face o afacere din care să-mi pot întreţine familia. Voiam să fiu un tată şi un soţ responsabil şi respectat în casa mea”, spunea Dan Şucu despre afacerea sa.

Cine este Dan Şucu şi ce scrie în CV-ul juratului de la Imperiul leilor?

În încercările sale de a intra pe piaţa producătorilor de mobilă, a încercat şi afaceri cu fructe şi haine din Turcia, dar a reuşit să strălucească pe partea cealaltă. A învăţat „meserie” din vizitele internaţionale, aşa a ajuns în 1993 să zboare în Franţa, la un tîrg de mobilă ce avea să-i schimbe viaţa: „Nu mai văzusem în România canapele din piele şi mi-au plăcut foarte mult. La fel şi ideea de mobilier de birou specializat”, după cum povestea Şucu.

Compania începută de Dan Şucu se numeşte Mobexpert şi a ajuns în 2021 să deţină 26 de hypermarketuri şi magazine de mobilă în România, dar şi peste graniţă. Are 8 fabrici care creează produse pentru magazinele sale şi 2.300 de angajaţi care lucrează zilnic pentru ca totul să fie bine pus la punct. Cifra sa de afaceri se ridică la suma de 200 milioane de euro.

Date Biografice Dan Şucu: afaceri, familie

Nume complet: Dan Viorel Şucu
Data naşterii: 25 aprilie 1963
Locul naşterii: Bucureşti
Parteneră: Diana Şucu, fostăm Lăscărescu

Viaţa de familie a lui Dan Şucu nu a fost una liniştită. A divorţat de prima soţie, Camelia Şucu, cea cu care are două fete şi s-a căsătorit în 2007, chiar de ziua sa de naştere, cu Diana Lăscărescu, o fostă prezentatoare TV, cu care are doi băieţi. A fost scandalul momentului în acea perioadă, căci fetele sale nu au agreat noua căsnicie a afaceristului: „Nu voi fi niciodată prietenă cu soţia tatălui meu”, spunea la acea vreme Ioana, una dintre fiicele sale.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:
Andy Popescu
Ștefan Mandchi
Mohammad Murad