Gabriela Dinu Afaceri 29.11.2022 20:14

Dan Șucu: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Investiții – Salariu la Imperiul Leilor

Dan Șucu: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Investiții - Salariu la Imperiul Leilor

Dan Şucu s-a născut în 1963 şi este unul dintre cei 5 juraţi de la Imperiul Leilor 2022, de la Pro TV. Este supranumit „omul care a mobilat România”, graţie afacerii sale din domeniul mobiliar – Mobexpert.

Imediat după Revoluţie, Dan Şucu intra pe piaţa afacerilor din România, cu gândul de a dezvolta o afacere care să-i asigure traiul. A început de la zero şi s-a dezvoltat uşor, uşor.

„Am plecat la drum cu gândul de a-mi face o afacere din care să-mi pot întreţine familia. Voiam să fiu un tată şi un soţ responsabil şi respectat în casa mea”, spunea Dan Şucu despre afacerea sa, care, este, supranumită de el, cea mai mare realizare a lui de până acum.

Cine este Dan Şucu şi ce scrie în CV-ul juratului de la Imperiul leilor?

În încercările sale de a intra pe piaţa producătorilor de mobilă, a încercat şi afaceri cu fructe şi haine din Turcia, dar a reuşit să strălucească pe partea cealaltă. A învăţat „meserie” din vizitele internaţionale, aşa a ajuns în 1993 să zboare în Franţa, la un tîrg de mobilă ce avea să-i schimbe viaţa: „Nu mai văzusem în România canapele din piele şi mi-au plăcut foarte mult. La fel şi ideea de mobilier de birou specializat”, după cum povestea Şucu.

Compania începută de Dan Şucu se numeşte Mobexpert şi a ajuns în 2022 să deţină 26 de hypermarketuri şi magazine de mobilă în România, dar şi peste graniţă. Are 8 fabrici care creează produse pentru magazinele sale şi 2.300 de angajaţi care lucrează zilnic pentru ca totul să fie bine pus la punct. Cifra sa de afaceri se ridică la suma de 200 milioane de euro. Conform datelor financiare depuse șa ANAF, doar magazinul Mobexpert Băneasa avut o cifra de afaceri de 28,205,718 de euro în 2020.

Date Biografice Dan Şucu: afaceri, familie

Nume complet: Dan Viorel Şucu
Data naşterii: 25 aprilie 1963
Locul naşterii: Bucureşti
Parteneră: Diana Şucu, fostăm Lăscărescu
Afaceri: Mobexpert. Alte câteva companii unde participă ca angel investitor. Arcadia Apartments Domenii. Roca, o compania dezvoltată împreună cu frații Pavăl, de la Dedeman.
Cifră de afaceri: 200.000.000 de euro

Viaţa de familie a lui Dan Şucu nu a fost una liniştită. A divorţat de prima soţie, Camelia Şucu, cea cu care are două fete şi s-a căsătorit în 2007, chiar de ziua sa de naştere, cu Diana Lăscărescu, o fostă prezentatoare TV, cu care are doi băieţi. A fost scandalul momentului în acea perioadă, căci fetele sale nu au agreat noua căsnicie a afaceristului: „Nu voi fi niciodată prietenă cu soţia tatălui meu”, spunea la acea vreme Ioana, una dintre fiicele sale.

Câți bani încasează Dan Șucu de la Pro TV

Dan Șucu are un altfel de deal cu Pro TV, comparativ cu concurenții de la Survivor. Pe lângă o sumă de bani care pleacă dinspre postul TV către omul de afaceri în fiecare lună în care rulează Imperiul Leilor, acesta mai primește dealuri publicitare, reclame la preț redus, un fel de barter între Pro TV și Mobexpert.  Această tactică nu este deloc una nouă, este foarte bine cunoscut faptul că Dan Negru avea cotă parte din reclamele care rulau la Antena 1 în timpul emisiunilor sale.

Detine 50 % din echipa Rapid

Dan Șucu a devenit in 2022 noul acționar al celor de la Rapid București, cumparand 50% din acțiunile clubului giuleștean. Victor Angelescu, patronul de până acum al formației vișinii, a dat o adevărată lovitură de imagine, cooptând unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România în proiectul său. Șucu, renumit pentru succesul pe care îl are cu businessul de la Mobexpert, se va ocupa în special de zona de management administrativ și financiar.

Dan Șucu și-ar dori să vândă anul viitor, in 2023, peste 50 de licențe cu produse care poartă sigla clubului Giulești. Deja a inceput cu o marca de bere „Giulesteana” si deja are succes.

Citește și alte CV-uri ale juraților emisiunii Imperiul Leilor
Wargha Enayati
Dan Șucu
Cristina Bâtlan
Sebastian Dobrincu
Dragoș Petrescu