Gabriela Dinu Știri 30.01.2023 22:27

Delia: CV, biografie, familie, surse de venit, studii

Delia: CV, biografie, familie, surse de venit, studii

Delia Matache este o cunoscută cântăreaţă din România, născută pe 7 februarie 1082 la Bucureşti. A devenit cunoscută după ce a făcut parte din trupa N&D.

În prezent, aceasta este jurat în cadrul emisiunilor X Factor şi iUmor de la Antena 1, unde este colegă cu Cheloo. Pe lângă salariile primite de la trustul Intact, cântăreaţa mai face bani frumoşi şi din imagine, promovarea de produse, dar şi din concerte.

Delia Matache, CV impresionant, de artist complet

Delia este absolventă a Liceului de Muzică Dinu Lipatti, acolo unde a studiat şi cinci ani de pian şi a luat inclusiv lecţii de flaut. Provine dintr-o familie care adoră muzica, mama sa este cântăreaţă de muzică populară şi chiar una celebră. Se numeşte Gina Matache şi cu siguranţă aţi văzut-o la posturile de TV de specialitate. Delia mai are o soră, care nu a îmbrăţişat aceeaşi carieră şi este de profesie influencer.

După cum spuneam, a devenit cunoscută în perioada 1999 – 2003, atunci când cânta alături de Nick. Avea doar 17 ani atunci când îşi făcea debutul în industria muzicală, se întâmpla în 1999, iar Delia încă era elevă la liceul de muzică. Colegul său, Nicolae Marin (Nick), a convins-o să înceapă acest proiect şi bine a făcut, căci împreună au atins un succes colosal. Au lansat trei albume împreună, „Altfel”, „Face ce vreau” şi „Nu e vina mea”. Hit-ul lor „Vino la mine” se ascultă şi în prezent, după mai bine de 20 de ani, în majoritatea cluburilor şi discotecilor din ţară.

Delia şi Nick, pe vremea când făceau parte din formaţia N&D
Delia şi Nick, pe vremea când făceau parte din formaţia N&D

În 2003, Delia s-a axat pe cariera solo şi a lansat piesa „Parfum de fericire”, un single ce a fost inclus pe albumul cu acelaşi nume. A continuat să lanseze şi alte piese, precum „Liste Up”, „Sufletul meu”, „Secretul Mariei”, care a fost inclus pe coloana sonoră a serialului cu acelaşi nume. A participat şi la cea mai iubită emisiune din istoria Pro TV, Dansez pentru tine, atunci când a dansat alături de Ionuţ Pavel pentru un băieţel pe nume Raul, care avea nevoie de proteză pentru mână.

Adevărul despre filmuleţul erotic, în care apare alături de Edward Iordănescu

În 2015 a primit cele mai multe premii din întreaga carieră a sa, atunci când a câştigat nu mai puţin de şapte premii în cadrul galei Media Music Awards. Din 2016, a început să lanseze albumele Deliria, Psihedelia, Acadelia şi a ţinut concerte cu acelaşi nume, la care au participat zeci de mii de oameni, Delia devenind una dintre cele mai iubite cântăreţe de la noi din ţară.

Imaginea sa publică a avut de suferit în 2020, atunci când în urma fenomenului de deepfake, chipul său a fost ataşat corpului unei actriţe de filme pentru adulţi, iar imaginile au ajuns pe site-urile de socializare. Oamenii au crezut totul, în mare parte, însă au existat şi alţii care au înţeles că totul este un fake, menit să-i strice imaginea cântăreţei.

Delia şi Edward Iordănescu, pe vremea când formau un cuplu
Delia şi Edward Iordănescu, pe vremea când formau un cuplu

Acesta a fost un moment în care Delia nu a avut nicio vină pentru tot ce se întâmpla, numai că în trecutul său a avut loc un episod ruşinos, pe care l-ar vrea uitat. Acesta s-a iubit vreme de doi ani cu fostul selecţioner al României, Edward Iordănescu.

Viaţa amoroasă a Deliei Matache, subiect interesant pentru tabloide

S-au cunoscut prin intermediul unor prieteni comuni, la o petrecere şi au rămas împreună. Multă lume se gândea că relaţia lor serioasă va fi transpusă într-o nuntă cum rar s-a mai văzut, însă job-ul Deliei nu a fost deloc pe placul lui Iordănescu Jr şi cei doi s-au despărţit:

„Din partea mea, niciodată nu s-a pus în discuție să ne căsătorim. Nu aș putea să mă însor cu o femeie care are asemenea program și să nu apuc să o văd mai deloc. Mă gândeam cum ar fi stat lucrurile peste câțiva ani dacă rămâneam împreună. Ea se implica foarte mult în ceea ce făcea, încât abia ajungeam să ne vedem”, povestea antrenorul de fotbal.

În 2010, la cinci ani după ce se despărţiseră, în presa de tip tabloid a apărut un filmuleţ cu scene rupte parcă dintr-un film pentru adulţi, când cei doi se iubeau. Delia a comentat atunci imaginile, spunând, cu nonşalanţă, că îşi asumă tot ceea ce s-a întâmplat în intimitatea ei şi că nu îi face cinste apariţia unor astfel de imagini nici ei şi nici lui Edi Iordănescu, însă nu au ce face altceva decât să accepte situaţia neplăcută în care au fost puşi ambii:

Delia s-a iubit şi cu Matteo

“Nu am ce să comentez despre ce fac între patru pereţi alături de persoana cu care trăiesc, mai ales că este vorba despre o poveste de acum şase ani (n.r, discuţia avea loc în 2010). Nu mi se pare nimic ruşinos, nimic anormal. Sunt femeie şi am dreptul să mă comport aşa cum simt în intimitate. Nu ne face cinste nici mie şi nici lui Edi să apărem în posturi care au ţinut de “bucătaria” noastră, dar nu suntem nici primii şi nici ultimii. Aşa că ne asumăm tot şi încercăm să nu facem prea mult tam-tam dintr-un lucru care nu poate fi comentat mai mult decât atât”, spunea Delia în 2010.

În 2006, Delia l-a cunoscut pe cântăreţul Matteo, alături de care s-a iubit vreme de doi ani. S-au cunoscut în studioul de înregistrări, iar cea care a făcut primul pas a fost chiar Delia. Au colaborat inclusiv pe plan muzical, iar cântăreţul mărturisea presei că cea care l-a învăţat să facă dragoste a fost chiar Delia. Numai că el nu făcea asta doar cu ea, iar când presa tabloid l-a surprins în compania unei blonde focoase pe nume Simona, totul s-a terminat între ei.

Delia şi scandalul privind copiii

Din 2012, lucrurile s-au aşezat în viaţa Deliei, când s-a căsătorit cu Răzvan Munteanu. El, cunoscut afacerist, patron al unor cluburi din Centru Vechi al Capitalei. Au făcut bani frumoşi împreună, aşa îşi permit să locuiască într-un penthouse luxos cu propriul jacuzzi şi să plece în vacanţe exotice ori de câte ori doresc. Recent, s-a zvonit că cei doi ar fi în prag de divorţ, după ce Răzvan ar fi cheltuit economiile familiei pe criptomonede. Delia a dezminţit informaţia, însă.

La finalul anului trecut, Delia a creat mare vâlvă în online, după ce a explicat de ce nu îşi doreşte copii, iar tot internetul i-a sărit în cap: „De ce nu fac? Nu știu, dar cred că ar trebui felicitați oamenii care nu fac, pentru că toată lumea face, suntem foarte mulți și chiar nu mai avem nevoie să fim foarte mulți. Ne-am atins scopul, ne-am înmulțit destul de mult, e plină planeta de noi. Nu suntem prea simpatici așa, adică facem mult rău, consumăm multă hrană, consumăm foarte multe chestii, facem rău, poluăm.De ce să fac? Încă unul? Nu, frate. Lasă să nu fie, nu stau eu bine fără stres și fără obligații? Nu plec eu de acasă când vreau și mă întorc când vrea inimioara mea? Nu fac eu în viața asta ce vreau eu? Ba da! Deci, vrei complicații? Fă un copil”.

Date Biografice Delia Matache: înălțime, greutate

Nume complet: Matache Delia
Data naşterii: 7 februarie 1982 (40 de ani)
Locul naşterii: Bucureşti
Partener: Răzvan Munteanu
Greutate: 55 kg
Înălţime: 1,66 m

Se pare, însă, că realitatea ar fi cu totul alta, după ce Gina Matache s-a „scăpat” în presă, mărturisind că fiica sa nu ar putea face copii.