Ioana Filipescu Vedete 28.09.2022 22:37

Edward Iordanescu: CV, biografie, inaltime, varsta, surse de venit, avere, familie

Edward Iordanescu: CV, biografie, inaltime, varsta, surse de venit, avere, familie

Edward Iordănescu este antrenorul echipei naționale de fotbal, începând cu data de 25 ianuarie 2022, atunci când Răzvan Burleanu, președintele FRF, l-a prezentat oficial. Deși, sub comanda lui, România a retrogradat în Liga C, după ce a terminat pe ultimul loc în grupa din Dvizia B a Ligii Națiunilor, lui Iordănescu i s-a prelungit mandatul.

Edward Iordănescu, fiul lui Anghel Iordănescu, antrenorul care a condus ”Generația de Aur” de la Mondialul din America, 1994, a fost, la rându-i, un talentatat fotbalist, care a evoluat pentru mai multe echipe din Liga 1, dar și peste hotare, însă a pus punct carierei la 26 de ani.

Edward Iordănescu biografie: vârstă, înălțime

Nume complet: Edward Iordănescu

Data nașterii: 16 iunie 1978

Vârsta: 44 de ani

Locul nașterii: București

Înălțime: 1,84 m

Partener: Araballa, soție

Ce scrie în CV-ul lui Edward Iordănescu

Edi, așa cum este cunoscut mai bine, a început fotbalul la vârsta de șapte ani. În 1984, era dus la stadion de tatăl lui, Anghel Iordănescu, la un meci al Stelei. I-a plăcut, așa că era înscris la centrul de copii și juniori al clubului din Ghencea.

Avea să facă pasul cel mare, fiind promovat în lotul primei echipe, alături de Alin Stoica, fiul lui Tudorel Stoica, fost coleg de echipă al lui Anghel Iordănescu. Nu s-a impus, așa că era transferat la Sportul Studențesc, la un an distanță (1997).

A semnat, la scurt timp, cu Panionios, unde a jucat un an. A revenit în campionatul din România, unde a bifat mai multe echipe, Unirea Focșani, Rapid și Rocar. Apoi, a plecat, din nou, ”afară”, la Alki Larnaka. Tot pentru un an. Revenea și mai juca la două echipe, până să se retragă: Petrolul Ploiești și FC Vaslui.

Începea, însă, pregătirile pentru cariera de antrenor, cu studiile pentru licență. În acest sens, a făcut cursuri în Italia, Spania și Anglia.

A început ca secund al lui Ilie Dumitrescu, la Steaua, în 2010, devenind interimar, după demisia primului. A bifat, apoi, FCM Tg. Mureș (2013), cu obiectiv promovarea în Liga 1, dar și-a dat demisia. Un an mai târziu, era instalat pe banca echipei Pandurii Tg. Jiu, pe care a dus-o până în finala Cupei Ligii.

A ”trecut” Dunărea, în 2016, când a semnat cu bulgarii de la TSKA Sofia. A stat doar trei luni. Și-a dat demisia. A revenit în România, unde avea să antreneze Astra Giurgiu, CFR Cluj, cu care a câștigat titlul, Gaz Metan Mediaș și FCSB. De la ultima echipă a plecat din cauza lui Gigi Becali, după doar trei luni. Avea un bilanț de șapte victorii, două egaluri și o înfrângere.

Din 25 ianuarie 2022, devenea antrenorul naționalei de fotbal a României.

Ce avere are Edward Iordănescu? Le-a lăsat moștenirea fraților săi

Edward Iordănescu a făcut banii pe munca lui. Primii pași ai majoratului i-au adus și primele câștiguri. Selecționerul a început să trăiască prin forțele proprii. Iar câștigurile nu au fost tocmai mici, odată cu ascensiunea lui în cariera de fotbalist, apoi, de antrenor.

„Eu m-am descurcat singur de la 18 ani. Am trăit din banii pe care i-am câștigat din fotbal. Sunt independent financiar, iar moștenirea mea le-am lasat-o fraților mai mici, pentru că mai am doi frați și o soră”, avea să dezvăluie Iordănescu.