Gabriela Dinu Știri 26.10.2021 18:45

Cornel Dinu: CV, salariu, vârstă, înălțime, greutate, familie, avere

Cornel Dinu: CV, salariu, vârstă, înălțime, greutate, familie, avere

Cornel Dinu este un jucător şi antrenor român de fotbal, a cărui carieră sportivă se confundă cu cea a lui FC Dinamo Bucureşti. S-a născut pe 2 august 1948 la Târgovişte, i se mai zice şi „Procurorul”, dar numele său real este Corneliu Constantin Dinu.

Pe lângă job-urile din fotbal, acesta a mai fost şi secretar de stat în cadrul Ministerului Sporturilor după Revoluţia din 1989, adică între anii 1990 – 1992. Cotidianul sportiv Gazeta Sporturilor l-a desemnat de trei ori fotbalistul anului, în perioada 1970 – 1974.

Ce scrie, de fapt, în CV-ul lui Cornel Dinu?

A debutat ca fotbalist profesionist pe 25 septembrie 1966, în tricoul lui Dinamo, într-un meci cu Steagul Roşu. Drumul său nu a fost însă atât de simplu. A început de jos, evoluând pentru Metalul Târgovişte. În cariera sa de fotbalist, ca profesionist, a jucat doar la Dinamo, sub tricoul căreia a strâns nu mai puţin de 454 de meciuri doar în Liga 1, timp în care a marcat de 53 de ori.

A evoluat şi pentru echipa naţională de fotbal a României, pentru care a îmbrăcat tricoul de 75 de ori şi a marcat 7 goluri. În 1983 şi-a pus ghetele în cui şi s-a angajat ca antrenor secund la Dinamo, în timp ce principal era Dumitru Nicolae.

Date Biografice Cornel Dinu: înălțime, greutate

Nume complet: Corneliu Constantin Dinu
Data naşterii:
Locul naşterii: Târgoviște, România
Parteneră: văduv
Greutate: 73 kg
Înălţime: 1,78 m

Au avut împreună un parcurs de excepţie, căci au dus Dinamo în semifinalele Cupei Campionilor Europeni şi în drumul lor au eliminat chiar deţinătoarea trofeului, pe Hamburger SV, după 3-0 la Bucureşti. După acest sezon de excepţie, Cornel Dinu primea postul de antrenor principal însă nu reuşea să câştige campionatul, Dinamo terminând pe locul 2, în spatele rivalei Steaua.

Cornel Dinu a fost căsătorit în perioada 1977 – 2011 cu Silvia Dinu, cea care i-a dăruit un băiat. Femeia a murit după o lungă suferinţă în 2011, iar Cornel i-a fost alături până în ultimele momente. Au împreună un băiat, pe nume Cornel Ştefan Dinu, născut în 1988. Despre averea lui Cornel Dinu nu se ştiu foarte multe, cert este că încă face bani chiar şi la 73 de ani, fiind colaborator la diverse site-uri şi televiziuni de profil sportiv.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Diana Şoşoacă
Ruxi Roxana
Corina Caciuc
Tudor Silviu Samuilă
Basarab Panduru