Gabriela Dinu Știri 26.10.2021 18:29

Basarab Panduru: CV, salariu, vârstă, înălțime, greutate, familie, avere

Basarab Panduru: CV, salariu, vârstă, înălțime, greutate, familie, avere

Basarab Panduru este un fost fotbalist român, analist sportiv TV şi, mai nou, a fost cooptat în staff-ul lui Laurenţiu Reghecampf la CS Universitatea Craiova.

Basarab Panduru s-a născut pe 11 iulie 1970 la Mărzăneşti, judeţul Teleorman, România. A început cariera sportivă după ce s-a făcut remarcat în cadrul Cupei Teleorman, unde juca pentru echipa satului natal. Scouterii prezenţi la meci l-au făcut să joace la Rulmentul Alexandria, apoi au urmat FCM Reşiţa, Steaua Bucureşti, Benfica Lisabona sau FC Porto.

Cu ce se ocupă şi din ce face bani Basarab Panduru?

Din 1999, se muta în America de Sud, pentru a juca la Sport Club Internacional, însă nu avea să o facă pentru prea mult timp. În 2000, după câteva luni petrecute la SC Salgueiros, îşi anunţa retragerea din cariera de fotbalist.

A participat cu echipa naţională de fotbal a României la Campionatul Mondial din 1994, însă nu a avut foarte multe apariţii sub „tricolor”, din cauza faptului că juca pe acelaşi post ca Gheorghe Hagi, considerat de mulţi ca fiind cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor.

În 2008, preşedintele României îl decora pe Basarab Panduru cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a pentru rezultatele obţinute ca fotbalist în întreaga sa carieră.

Date Biografice Basarab Panduru: înălțime, greutate

Nume complet: Basarab Nică Panduru
Data naşterii: 11 iulie 1970
Locul naşterii: Mărzăneşti, judeţul Teleorman, România
Parteneră: căsătorit
Greutate: 80 kg
Înălţime: 1,73 m

Din 2002, s-a apucat de antrenorat, când a semnat un contract cu FC Timişoara. A mai lucrat şi la FC Vaslui, FC Farul Constanţa şi Progresul Bucureşti. Din 11 septembrie 2009, Basarab Panduru îşi începea cariera de analist sportiv, după ce se angaja la GSP TV. Din septembrie 2009 se întorcea în fotbal, după ce primea un contract la Steaua, ca manager sportiv. În prezent, Panduru lucra la Telekom Sport, fiind invitat permanent în emisiunea lui Tudor Silviu Samuilă.

Rămâne de văzut, însă, în ce măsură va mai activa în presă, căci tocmai s-a alăturat lui Laurenţiu Reghecampf la Universitatea Craiova şi s-a mutat din Bucureşti. Pentru job-ul de la Telekom, Pandi încasa un salariu lunar de 3.000 de euro. Acum, la Craiova, Reghecampf i-ar fi făcut rost de un contract cel puţin dublu.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Luis Stan
Laura Ştefănuţ
Diana Şoşoacă
Ruxi Roxana
Corina Caciuc
Tudor Silviu Samuilă