Gabriela Dinu Știri 11.02.2023 18:01

Cele mai bune cafenele cu cafea din Bucureşti – ghid complet

Cele mai bune cafenele cu cafea din Bucureşti - ghid complet

Cafeaua este a treia cea mai populară băutură din întreaga lume, după apă şi ceai. Există persoane care adoră să o bea acasă, în confortul propriei bucătării, dar sunt şi cei din categoria cărora le place să o savureze în restaurante şi cafenele, preparată de un barista priceput.

Pentru cei din prima categorie, avem un ghid complet despre cum să îţi alegi şi să prepari cafeaua acasă. Pentru ceilalţi, vom face acum o selecţie a cafenelelor din Bucureşti, pe care nu trebuie să le rateze atunci când vor să savureze o cafea de specialitate, bună, sau un simplu latte, pe care barista să îi face un coffee art, tocmai bun de postat pe Instagram sau Facebook.

Unde să bei cea mai bună cafea, în Bucureşti

Situate în zone interesante din Capitală, cu un design special şi cu cafea adusă din zonele unde se cultivă cea mai bună cafea. Unele dintre ele, folosesc propria prăjitorie de cafea, chiar în interiorul cafenelei, ceea ce înseamnă că aroma cafelei va fi una desăvârşită şi mirosul cafelei proaspăt prăjite şi măcinate vă va îmbia chiar de când le veţi păşi pragul.

Origo

Este cea mai veche cafenea de la noi din Capitală. O regăsiţi pe strada Lipscani, nr 9, în zona Cişmigiu, Victoriei. A fost deschisă în urmă cu 8 ani de către Mihai Panfil, unul dintre cei care au adus cafea de calitate în România, despre care se spune că a dus meseria de barista la un alt nivel. Cafeneaua este una mică, dar intimă, pe care o veţi găsi plină, în special în weekend-uri. Este decorată în stil scandinav, în special cu lemn, iar pe tavan se află un design special, fiind decorat cu ceşti de cafea, care atârnă. Fumătorii pot sta şi afară, acolo unde fost scoase câteva mese pe trotuar.

Cafeaua de la Origo. Sursa foto: Facebook
Cafeaua de la Origo. Sursa foto: Facebook

La Origo veţi consuma cafea din propria prăjitorie, brandul acesta este chiar furnizor şi pentru alte cafenele din Bucureşti. Totodată, de pe site-ul lor îţi veţi putea achiziţiona tot felul de sortimente de cafea, ceaiuri sau kit-uri pentru a duce prepararea cafelei de acasă la un alt nivel. Totodată, veţi putea achiziţiona cursuri de barista, dar şi reţete interesante.

Artichoke Social House

Este o cafenea care s-a înfiinţat în urmă cinci ani, după ce Diana Anghel a decis să facă un spaţiu prietenos, fără prea mari pretenţii, unde să se servească doar cafea bună şi băuturi, unde vizualul din jur să fie o bună sursă de inspiraţie pentru cei care îi calcă pragul. O veţi regăsi în centrul Capitalei, pe Calea Victoriei nr 45, în Galeriile Kretzulescu, o zonă despre care deja ştiţi că este una deosebită din punct de vedere cultural. Pe lângă cafea, aici veţi putea achiziţiona şi articole de băcănie, dar pe care le puteţi lua acasă.

Beans&Dots

Este o cafenea care se ghidează după motto-ul “Not just another coffee shop”, ceea ce înseamnă că nu „este doar o altă cafenea. Sunt trei locaţii deschise în zone interesante din Bucureşti, la care puteţi ajunge:

  • Beans&Dots Cișmigiu – în Palatul Universul (strada Ion Brezoianu 23-25)
  • Beans&Dots Aviației – în One Herăstrau Plaza (strada Zagazului nr 21-25)
  • Beans&Dots Primăverii – în Muzeul de Artă Recentă (bd.Primăverii nr 15).
Beans&Dots din Aviaţiei. Sursa foto: Facebook
Beans&Dots din Aviaţiei. Sursa foto: Facebook

Cafenelele din acest lanţ consumă doar cafea de la prăjitoria Barn, din Berlin, renumită în întreaga lume pentru cafeaua de calitate pe care o furnizează tuturor colaboratorilor. În cadrul cafenelei Beans&Dots vei putea consuma şi ceaiuri premium, de la Companion Tea, dar şi obiecte de ceramică, ideale pentru savurarea cafelei la tine acasă. Cafeaua lor poate fi achiziţionată şi online, din magazinul lor.

Orygyns

Este o cafenea a cărei inspiraţie este explorarea calelelor din prăjitoriile celebre de pe continent. Aici puteţi consuma cafea de specialitate, de cea mai înaltă calitate, proaspătă, din recoltele sezoniere. Există trei astfel de locaţii la noi în Bucureşti, iar conducerea plănuieşte să deschidă încă două în viitorul apropiat:

  • ORYGYNS Specialty Coffee ROMANĂ – strada Jules Michelet nr 12
  • ORYGYNS Specialty Coffee Aviatiei (momentan doar to go) – strada Aviației nr 2
  • ORYGYNS Specialty Coffee GRIVITEI – Calea Grivitei nr 139.
Orygyns de la Piaţa Romană. Sursa foto: Facebook
Orygyns de la Piaţa Romană. Sursa foto: Facebook

La Orygyns sunt selectate în fiecare lună tipuri de cafea de la cele mai bune prăjitorii din Europa şi aduse pentru consum. În fiecare lună vei avea parte de o altă savoare, dacă eşti client fidel, curios să încerci arome noi, atent selecţionate. Cafeaua de la ei poate fi cumpărată şi acasă, de pe magazinul lor online.

Mad Goat

Se regăseşte în zona Caşin-Domenii, pe strada Alexandru Constantinescu, nr 41. Este o cafenea mică, dar care are şi o terasă interesantă afară, special amenajată pentru fumători. Sunt trepte din lemn pe care poţi sta, cu un decor cozy şi foarte multe perne pufoase. Cei de la Mad Goat servesc cafea achiziţionată de la prăjitoriile Sloane Coffee Roasters ori MABO. Puteţi achiziţiona cafea sau ceşti premium de cafea de pe magazinul lor online, care oferă şi livrare gratuită.

Sonder

Se regăseşte pe strada Vasile Alecsandri nr 3, în zona Piaţa Romană, în apropiere de SNSPA. Este o locaţie luminoasă, cu un interior ce pare impecabil, amenajat în stilul scandinav. Lansată de Ana Maria Coralevici, cafeneaua Sonder oferă doar cafea din prăjitoria Lacabra Coffee, din danemarca. Aici puteţi achiziţiona şi un mic dejun delicios sau chiar brunch, acel mic dejun întârziat, săţios. Mai puteţi comanda şi granola, banan bread şi tot felul de gustări vegane şi vegetariene sau nu, care să îţi însoţească a ta cafea delicioasă, cu savoare daneză.

Bob Coffee Shop

A fost înfiinţată în 2017, ca o extensie a prăjitoriei Bob Coffee Lab, din dorinţa de a servi o cafea perfecţionată continuu prin teste şi diverse experimente. Este localizată la Piaţa Charles de gaulle, nr 3, fiind o cafenea mică, ce are o mică terasă, chiar pe trotuar. Barista de la Bob Coffee Shop este Paul, unul dintre artizanii cafelei cu bun gust şi calitate înaltă, fiind premiat în toată lumea. Dacă intraţi în această cafenea vă veţi întâlni şi cu Bob, câinele simbol al brandului, care este în fotografii înrămate pe pereţi. Cafeaua lor poate fi achiziţionată şi pe internet, de pe magazinul lor online.

Two Minutes

Este o cafenea din zona Floreasca, pe strada Constantin Aricescu nr 50 A, care a fost înfiinţată de Ionuţ Bîndilă şi Andrei Ropcian, doi prieteni buni care au cutreierat cafenelele din străinătate pentru a face cafeneaua perfectă în Bucureşti.

Este realizată într-un spaţiu mic, de aceea de cele mai multe ori clienţii îşi savurează cafeaua chiar în faţa uşii cafenelei. Cafeaua care este servită aici este adusă special de la o prăjitorie celebră din Barcelona, denumită Right Side Coffee. Cafeaua lor poate fi achiziţionată şi online, de pe site-ul lor.

Amar Coffe Tribe

Este localizată pe strada Puţul lui Zamfir, nr 20, în zona Floreasca Dorobanţi, şi a fost lansată în urmă cu doi ani. Este amenajată în stil nordic, are elemente de design de specialitate şi foarte mult lemn. Cafeaua de aici este adusă de la prăjitoria MABO, deţinută de Bogdan Georgescu, cel care este vice-campion mondial la campionatul de prăjit cafea. Cei de aici se ghidează după motto-ul „You are exactly where you need to be”, ceea ce înseamnă că „Eşti exact acolo unde trebuie să fi”.

Saint Roastery

A fost înfiinţată în 2018 şi este o cafenea ce foloseşte cafea prăjită chiar de ei, în locaţie. Vă daţi seama ce savoare vă va încânta odată ce le păşiţi pragul. Se regăseşte în zona Piaţa Victoriei, pe strada Maltopol, şi folosesc cafea achiziţionată din toate colţurile lumii, pe care o prăjesc apoi la locaţie, pentru un gust desăvârşit şi cafea proaspătă. Aceştia au şi o ofertă pentru cei care doresc să îşi consuma cafea de la Sain Roastery în propria casă, o pot comanda online, iar miercurea şi sâmbăta livrarea cafelei boabe este total gratuită.

Baristro Beans & Bites

Este, după cum îi spune şi numele, o cafenea unde poţi mânca şi un brunch. Locaţia este în zona Parcul Carol, pe strada Canadiano Popescu. O masă lungă veţi regăsi în interior, dar veţi putea bea sau mânca şi în zone diferite, mai intime. Cafeaua de aici este adusă din Fjord, Germania, sau La Cabra, Danemarca. Alături de cafeaua delicioasă, veţi putea comanda şi tarte cu ciocolată, tiramisu sau chiar cheesecake, ori ciocolată, bean to bar, marmeladă, limonadă bio, piese din ceramică ori specialităţi artizanale de pâine ori Grain Trip.