Gabriela Dinu Știri 10.02.2023 14:20

Poze cu cafeaua acasa. Imagini pentru dimineaţa, la cafea

Cafeaua este o băutură adorată de aproape toată lumea, sub o formă sau alta. Mai tare, mai slabă, cu mult lapte sau deloc, cu frişcă, scorţişoară sau siropuri.

Multe persoane care îşi încep dimineaţa cu o cafea delicioasă îşi salută şi prietenii virtuali cu imagini sugestive (vedeţi în galeria foto la ce ne referim). Dar pentru a face o cafea care să arate bine, cu un aspect instagramabil, trebuie să o preparăm cu atenţie.

Cele mai interesante cafele, de fotografiat dimineaţa

Şi cafeaua are personalitatea ei, spun specialiştii. Cât de interesantă este o cafea servită cu un model? La cafenelele de lux veţi putea primi cafele chiar cu poze, diferite imagini formate din spuma laptelui care îţi acoperă latte-ul sau capucino.

Cafea cu frişcă şi scorţişoară, pentru pofticioşi. Sursa foto: Pixabay
Cafea cu frişcă şi scorţişoară, pentru pofticioşi. Sursa foto: Pixabay

Există mai multe metode prin care să îţi înfrumuseţezi cafeaua, una dintre ele este free pour, adică simpla turnare a laptelui, până ce cafeaua va căpăta o textură uniformă. Această metodă o folosesc specialiştii barista pentru a crea diferite modele, fără a utiliza şi alte ustensile deosebite. Ai nevoie de puţină imaginaţie şi pricepere şi poţi crea adevărate capodopere. Dacă nu stăpâneşti această tehnică a turnării laptelui vei putea achiziţiona diverse forme, pe care să le pui deasupra ceştii de cafea şi prin care să îţi torni laptele.

Cafea şi macaroons, în două căni deosebite, în formă de inimioară, deosebite pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Sursa foto: Pixabay
Cafea şi macaroons, în două căni deosebite, în formă de inimioară, deosebite pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Sursa foto: Pixabay

Tehnicile mai complicate care au nevoie de accesorii deosebite şi chiar de şabloane se numesc etching sau sketching şi cafelele se fac la un mod spectaculos, până ajung să intre în categoria de Latte Art. Barista foloseşte instrumente speciale, de forma unui creion, cu care desenează în cafeaua ce va fi sorbită uşor, dar cu poftă.

Latte Art - cafea cu formă de inimioară (Heart, unul dintre cele mai populare modele). Sursa foto: Pixabay
Latte Art – cafea cu formă de inimioară (Heart, unul dintre cele mai populare modele). Sursa foto: Pixabay

Mai nou, a mai apărut o tehnică specială, Latte Art tridimensional, care ridică totul la rang de artă, însă încă este în faza de dezvoltare. Cele mai populare modele din latte art sunt Rosetta, Tulip şi Heart, care se fac în toată lumea, chiar şi în restaurantele şi cafenelele de la noi.