Gabriela Dinu Știri 09.02.2023 13:34

Cafeaua organică vs cafeaua convențională – Care este mai bună pentru tine?

Cafeaua organică vs cafeaua convențională - Care este mai bună pentru tine?

Cafeaua organică sau bio a ajuns şi în „meniul” românilor decişi să îşi schimbe stilul de viaţă. Pentru că este deja ştiut că pe lângă activitatea fizică făcută în mod constant este foarte important şi ceea ce bem sau mâncăm, oamenii au început să consume inclusiv cafea de tip bio.

Dar care este mai bună, oare, pentru organism? Cafeaua clasică, cea convenţională? Ori cafeaua organică, de tip bio? Din rândurile următoare veţi rezolva şi această mică dilemă.

De ce să consumăm cafea organică?

Produsele de tip bio sunt acelea care aduc multiple beneficii atât celui care îl consumă, cât şi mediului, fiind realizat din materii prime de tip organic, ce s-au dezvoltat pe soluri unde nu au existat nici pesticide şi nici fertilizatori chimici. Mai mult, organsimul tău va zice „merci” atunci când alegi să consumi produse de tip bio.

Cafeaua se prepară începând de la prima oră a dimineţii în toate colţurile lumii. Realizată cu diverse arome sau siropuri, ori strong, doar cafea şi apă, aceasta este răspândită fără doar şi poate în întreaga lume. Există şi cafea bio, obţinută din boabe de cafea care au fost obţinute din culturi care nu au fost expuse pesticidelor, fungicidelor şi insecticidelor chimice. Aceasta creşte în mediul ei natural şi este un adevărat depozit de minerale, vitamine, lipide, dar şi carbohidraţi. Este un adevărat energizant natural, cu un conţinut ridicat de cafeină şi este în acelaşi timp şi un foarte bun antibacterian.

Cu ce este diferită cafeaua bio faţă de cea convenţională?

Consumată moderat, cafeaua bio îi va oferi organismului tău toate resursele de care are nevoie la prima oră a dimineţii, dacă este servită la un mic dejun sănătos. Dacă veţi consuma o cafea organică, de tip bio, trebuie să ştiţi că aceasta îşi va putea expune proprietăţile asupra ta doar dacă este consumată într-un mod moderat, fiind un puternic stimulent al sistemului nervos. Aceasta influenţează activitatea întregului organism şi de aceea nu trebuie să fie consumată în exces.

Specialiştii spun că acest tip de cafea bio ar trebui consumat în detrimentul celei clasice, convenţionale, în primul rând pentru proprietăţile sale, dar şi pentru impactul pe care producţia sa o are asupra mediului înconjurător. Asta nu înseamnă, însă, că cea clasică nu aduce beneficii sau că nu trebuie să fie consumată.

Beneficiile cafelei organice

Este aliatul de nădejde în lupta tuturor cu kilogramele în plus. Cofeina este unul dintre elementele la care majoritatea persoanelor apelează atunci când vor să slăbească. Cafeaua înlătură senzaţia de foame, diminuează celulita şi contribuie la eliminarea uşoară a toxinelor din organism.

Este un antidepresiv bun şi un energizant natural. Cafeaua este un bun furnizor de energie, te scapă de senzaţiile frecvente de oboseală, dar şi de stările depresive. De aceea este recomandat să îţi începi dimineţile cu o cafea bună, organică. După ce o consumi, îţi va da şi o stare de bine, de aceea se spune că inhibă stările depresive.

Este o varianta extraordinară pentru vegani şi vegetarieni. Persoanele care s-au orientat către un alt stil de viaţă, cu o dietă bogată în fucte şi legume, şi-au adăugat în rutina zilnică şi cafeaua organică. Are un gust mai aromat decât cea clasică şi este realizată prin intermediul unui proces natural, nu s-a intervenit chimic în niciun fel asupra boabelor de cafea.