Ioana Filipescu Vedete 11.05.2022 12:19

Andreea Marin: CV, vârstă, înălțime, biografie, afaceri, familie, venituri

Andreea Marin: CV, vârstă, înălțime, biografie, afaceri, familie, venituri

Andreea Marin nu mai are, practic, nevoie de prezentare! Are o vastă experientă în televiziune, unde s-a remarcat în special grație emisiunii ”Surprize, surprize”. Carieră începută la Iași, cu emisiunea Țara lui Piticot, și contiuată cu succes la București.

Pe plan sentimental s-a cam ”zbuciumat”, trecând prin trei căsnicii, Cristian Gheorghiță (1995–2000), Ștefan Bănică Jr. (2006–2013), Tuncay Öztürk (2013–2016). Are o fată de 14 ani, Violeta, cu Bănică, care își vede deja traiectoria: vrea să urmeze cursurile Facultății de Drept.

Date biografice Andreea Marin: înălțime, greutate

Locul nașterii: Roman (județul Neamț)
Data nașterii: 22 decembrie 1974
Vârstă: 48 de ani
Nume întreg: Andreea Marin
Înălțime: 1,76 m
Greutate: 60 de kg
Partener: Adrian Brâncoveanu
Copii: Ana Violeta Bănică (14 ani)

Andreea Marin și Ștefan Bănică Junior au o fată împreună, Violeta, în vârstă de 14 ani

Cine este Andreea Marin: afaceri, venituri

Andreea Marin și-a început cariera la TVR Iași, la vârsta de 19 ani, cu emisiunea Țara lui Piticot. Avea să se mute în București, unde pășea, încet, dar sigur, pe drumul celebrității. A continuat ca editor și prezentator al principalului jurnal de știri, iar apoi ca realizator și director de la programe la ”Surprize surprize”.

Este, de asemenea, Ambasador Unicef și director de comunicare pentru Prime Time World Broadcast, companie internațională de producție TV din Madrid.

Patru mari festivaluri internaționale a bifat Andreea Marin, unde a fost maestru de ceremonii: Eurovision, Mamaia, Cerbul de Aur, Gala Națională a Sportului.

Moderator și director de program al emisiunii Prețuiește viața, difuzată în fiecare duminică seara la TVR 1. Este și președinte fondator al Fundației Prețuiește Viața, care derulează campanii umanitare, pe teme de sănătate, educație și un jurnalism de calitate.

Timp de doi ani consecutiv a fost reporter special al TVR la ceremonia acordării premiilor Academiei Americane de film Oscar, Los Angeles (1998 – 1999).

În aprilie 2010, a câștigat medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva pentru body-ul extensibil pentru copii pe care l-a inventat.

Este manager al Proiectului Școala Mamelor (MOM UP – Rețea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate în situații dificile de viață), parte din proiectul național inițiat prin Fundația Prețuiește Viața, care oferă răspunsuri gratuite la problemele mamelor și ale famililor lor din partea unor specialiști (medici, juriști, psihologi, experți în comunicare și formare profesională etc.).

Andreea Marin este și primul jurnalist care a escaladat Kilimajaro, ”Acoperișul Africii”, apoi a fost coproducător al documentarului Kilimanjaro 2001, realizat pentru TVR.

Nu avea cum să lipsească din impresionantul CV al vedetei trofeul Cea mai iubită vedetă feminină de televiziune, în ediția din 2002 a spectacolului Cei mai iubiți.

Andreea Mrin este într-o relație de aproape trei ani, cu Ionuț Brâncoveanu, fost consul la Tripoli

Iubit, familie, copii

Andreea Marin se află într-o relație de aproape trei ani, iar bărbatul care a cucerit-o se numește Adrian Ionuț Brâncoveanu, fost consul la Tripoli, Libia, acum figurând în cadrul Ministerul Afacerilor Externe. ”Zâna” avea să dezvăluie cum s-a înfiripat povestea de iubire.

„Cred că, de fapt, pe noi ne-a unit suferința. Fiecare pierduse un om drag extrem de apropiat. Eu, pe tatăl meu. Și în felul ăsta ne-am apropiat, vorbind despre lucruri dureroase și grele pentru noi. N-a fost dragoste la prima vedere. Lucrurile au venit în timp și, cred eu, într-un mod sănătos”, a spus Andreea.

Prin trei căsnicii a trecut Andreea Marin, Cristian Gheorghiță (1995–2000), Ștefan Bănică Jr. (2006–2013), Tuncay Öztürk (2013–2016). Iar din mariajul cu Ștefan Bănică Junior a apărut minunea din viața ei, Violeta, acum în vârstă de 14 ani.

”Este cea mai bună prietenă a mea. Şi deja e mare, are simţul umorului. Violeta îmi seamănă mult, foarte mult. Are doar ochii albaştri faţă de cei căprui ai mei, dar semănăm perfect. Mă uit la ea şi mă văd pe mine Andreea cea mică… Povestim foarte mult, ieşim în parcuri. Ea face fotbal feminin. O încurajez. Îi place şi pianul. Pe plan artistic moşteneşte câte ceva şi de la mine, şi de la tatăl ei. E firesc să fie aşa”, a declarat vedeta în cadrul emisiunii Vorbește lumea.

„Îmi doresc ca Violeta să devină o femeie sensibilă și capabilă să se lupte pentru drepturile ei și să le apere pe ale celorlalți. De altfel, mi-a mărturisit de curând că își dorește să urmeze cursurile facultății de drept. Sunt uimită!”, a mai spus ”Zâna”.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz:
Cătălin Dumitrescu
Radu Vâlcan
Bogdan Ionescu