Ioana Filipescu Vedete 14.09.2022 11:05

Andreea Bănică: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Andreea Bănică: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, familie

Andreea Bănică este o cântăreață care de ani buni urmează o carieră solo. Este căsătorită cu Lucian Mitrea, iubitul ei chiar de pe bancile liceului, și are doi copii.

A făcut parte din grupul „Exotic”, împreună cu Claudia Pătrășcanu și Julia Chelaru, după care a înființat trupa „Blondy”, împreună cu Cristina Rus. Apoi, avea să cânte singură și a câștigat numeroase premii la diferite festivaluri, percum Romanian Music Awards, Romanian Top Hits, MTV European Music Awards sau Balkan Music Awards. Piesele ei „Love In Brasil” și „Sexy” au ajuns numărul unu în topurile din România, Bulgaria și Serbia.

Andreea Bănică biografie: vârstă, înălțime

Nume complet: Andreea Bănică

Data nașterii: 21 iunie 1978

Locul nașterii: Eforie Sud, județul Constanța

Vârstă: 44 de ani

Partener: Lucian Mitrea, soț

Înălțime: 1,70 m

Greutate: 56 de kg

Andreea Bănică, avere impresionantă! Este una dintre cele mai bogate cântărețe

Andreea Bănică nu s-a lăsat cucerită doar de mirajul celebrității de artistă, ci a investit mereu banii câștigați din muzică, dar și din reclame. Astfel, averea cântăreței s-ar ridica la aproximativ cinci milioane de euro.

Andreea Bănică este și influencer, și unul urmărit, așa că ridică și de aici sume frumușele. Iar dacă o ai ca solistă la un eveniment pe Andreea Bănică, tariful ei pleacă de la 2.500 de euro.

Nu doar veniturile Andreei asigură familiei un trai de viață costisitor, ci și cele ale lui Lucian. Și care nu sunt deloc de neglijat. Asta pentru că Lucian Mitrea este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din județul Ilfov.

Andreea Bănică și Lucian Mitrea dețin câteva proprietăți de valoare, câteva în Eforie Sud, două case în Pantelimon, un imobil în Herăstrău, altul în Primăverii, un penthouse în Bucureşti.

Andreea Bănică, prima afacere, cu buchete de flori

Andreea Bănică avea să dezvăluie cum a făcut bani vânzând flori. ”Vindeam buchete de flori, garofițe și mușețel. Aveam talent la aranjamente florale de mică. Și corcodușe vindeam.

Lângă calea ferată stăteam și vindeam. Dacă nu eram artist, aș fi devenit cu siguranță stewardesă. Îmi place mult această meserie. Nu sunt fan zburat cu avionul, dar mi-ar fi plăcut”, a spus Andrea Bănică, în cadrul emisiunii ”La cină, cu Ionela Năstase și Adi Hădean”, la Digi 24.

Andreea Bănică, familie de nota 10!

Andreea Bănică, una dintre cele mai longevive și mai de succes artiste de la noi, cu o carieră ce se întinde pe aproape două decenii, iubește același bărbat, Lucian Mitrea, încă din anii de liceu, chiar din clasa a 10-a.

Cei doi s-au căsătorit în anul 2008, apoi s-au născut minunile lor, Sofia (13 ani) și Noah (7 ani).

Andreea Bănică nu provine dintr-o familie înstărită, dar a avut o copilărie fericită la Eforie Sud. Din păcate, Andreea avea să trăiască o dramă, când era încă foarte tânără: avea să-și piardă părinții, mama ei a murit de cancer esofagian, tatăl, într-un accident de mașină.

Andreea Bănică a făcut carieră și în televiziune

Festivalul de la Mamaia, în 1998, a fost rampa de lansare în muzică a Andreei Bănică. La scurtă vreme, 1991, Andreea punea bazele formației Exotic, alături de Claudia Pătrășcanu și Iulia Chelaru. O formație care, la acea oră, s-a bucurat de un real succes.

La doi ani distanță, artista intra în trupa Blondy, alături de Cristina Rus. După trei albume, în 2005, trupa se destrăma, iar Andreea Bănică începea o carieră solo.

Andreea Bănică a cochetat și cu televiziunea, prezentând de-a lungul timpului diverse formate. A fost prezentatoarea emisiunii ‘Cocktail’ timp de 12 ediții în anul 2002,  a prezentat ”Folclorul Contraatacă” vreme de trei sezoane, 2003-2004, la Antena 1, a fost gazda emisiunii ”În papuci de vedetă” la Kanal D.

În 2018 a bătut palma cu TVR 1 pentru emisiunea ”Provocarea starurilor”, după ce i-a ținut locul Ilincăi Vandici la ”Bravo, ai stil”, câtă vreme aceasta a fost în concediu de maternitate.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Andreea Pirui
Dan Mihai Zarug
Patrizia Paglieri
Pavel Stratan