Gabriela Dinu Știri 25.01.2023 10:14

Pavel Stratan: CV, Biografie, Avere, Afaceri, Familie, Inălțime, Greutate

Pavel Stratan: CV, Biografie, Avere, Afaceri, Familie, Inălțime, Greutate

Născut pe 11 Noiembrie 1970 la Nișcani, în Republica Moldova, Pavel Stratan este un cântăreț de muzică pop şi folk şi tatăl Cleopatrei Stratan.

Pavel Stratan a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Acesta și-a făcut apariția pe scena muzicală pentru prima dată la vârsta de 7 ani, unde a cântat la chitară în cadrul unui eveniment școlar.

Cu ce se ocupă, de fapt, Pavel Stratan?

6 ani mai târziu, la vârsta de 13 ani, Pavel compune primele lui versuri. În anul 1993, în calitate de scamator, avea să cunoască adevarata experiență scenică şi aplauzele publicului încântat de calităţile sale.

În anul 2002, Pavel Stratan a lansat în Republica Moldova primul lui album, “Amintiri din Copilărie” iar mai tarziu și pe piața românească, unde a avut un real succes. Deși muzica pe care el o propune nu poate fi catalogată, pentru că nu se știe cât la sută este muzică originală și cât la sută este pură inspirație.

După succesul pe care l-a avut cu piesa “Eu beu” Pavel Stratan a lansat cateva mai multe colaborări cu artiști cunoscuți, cum ar fi CRBL, Alessia, Bross Project și mulți alții. Anul 2013 vine cu lansarea single-ul și videoclipul “Tango”. Tot în acea perioadă colaborează și cu Jorge pentru piesa “Geamantan” și cu Anna Lesko pentru piesa “Leagănă barca”.

Date Biografice Pavel Stratan

Nume la naștere: Stratan Pavel
Data nașterii: 11 Noiembrie 1970
Locul nașterii: Chişinău, Republica Moldova
Parteneră: Căsătorit cu Rodica Stratan
Greutate: 80
Înălțime: 1,83 m

Proiectele lui muzicale continuă și în anul urmator când avea să lanseze patru piese iar în anul 2015 surprinde cu piesa “Nebuni” în colaborare cu Kapushon, trupă de peste Prut ca și Pavel.

Este căsătorit cu Rodica Stratan, alături de care are doi copii, pe Cleopatra şi pe Cezar. Cleopatra Stratan este şi ea o artistă cunoscută în România, are doar 18 ani şi este căsătorită cu Edward Sanda, iar băieţelul s-a născut în 2008.

Rodica Stratan este o rară apariţie în spaţiul public şi chiar a stat „ascunsă” de ochii curioşi ai presei la nunta fetiţei sale. Pavel Stratan nu are afaceri şi îşi câştigă banii doar din muzică. Din cauza dificultăţilor financiare, în trecut se angajase la Chişinău ca instructor de înot.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Cleopatra Stratan
Denise Rifai
Mara Oprea
Daniel Dineş