Gabriela Dinu Știri 25.04.2021 18:24

Viorel Lis: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, familie

Viorel Lis: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, familie

Viorel Lis s-a născut pe 19 martie 1944, la Zărneşti, Braşov, şi este fost primar al Capitalei. Iniţial, a fost primar interimar în perioada 16 ianuarie 1997 – 13 noiembrie 1998, după ce Victor Ciorbea devenea primul ministru al României.

În perioada 13 noiembrie 1998 – 26 iunie 2000 a fost ales primar din partea PNŢCD, după care şi-a fondat Partidul Noua Generaţie. În 2004 candida din partea PNG la postul de primar general.

Ce scrie în CV-ul lui Viorel Lis?

În 2005, Viorel Lis era implicat într-un dosar vast din partea DNA, denumit Şpaga suedeză. Atunci, anchetatorii porneau o investigaţie după ce un manager al companiei ABB era acuzat de deturnare de fonduri şi spunea că a dat mită în valoare de 600.000 de dolari către cinci demnitari, printre care şi Viorel Lis.

Acesta era bănuit că a primit bani ca să accepte construcţia unei centrale electrotermice, iar el motiva excursia din Suedia pentru a vedea un model de centrală. Nega, desigur, implicarea în dosar şi într.un final ajungea să fie scos de sub urmărirea penală.

Viorel este căsătorit cu Oana Lis din 1998, cei doi s-au cunoscut pe vremea când blonda avea doar 19 ani. Deşi între ei este o diferenţă de 35 de ani, Oanei nu i-a păsat. Ba chiar mai mult, l-a despărţit pe acesta de Tudora Gheorghe, cea care îi era soţie.

Date Biografice Viorel Lis: înălțime, greutate

Nume complet: Lis Viorel
Data naşterii: 19 martie 1944
Locul naşterii: Zărneşti, Braşov
Parteneră: Oana Lis
Greutate: 90 kg
Înălţime: 1,83 m

Viorel Lis are doi copii cu Tudora, un băiat şi o fată, iar la scurt timp după ce a cunoscut-o pe Oana a divorţat de aceasta. Cununia civilă a avut loc la 10 ani de când s-au cunoscut, la doar câteva luni după ce o cerea în căsătorie într-un magazin de bijuterii.

Viorel Lis nu a strâns avere, din contră. Trăieşte din pensia de doar 3700 de lei şi mai are o moştenire la ţară pe care speră să o vândă. Viaţa tumultoasă pe care a trăit-o cu o soţie tânără l-a adus la sapă de lemn.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Luis Lazarus
Oana Cuzino
Alex Dima
Daniel Buzdugan