Victor Dragodan Știri 28.12.2022 17:42

Top 10 cele mai scumpe restaurante din lume. Doar milionarii își permit să mănânce acolo

Top 10 cele mai scumpe restaurante din lume. Doar milionarii își permit să mănânce acolo

Mulți ar fi dispuși să plătească o avere pentru a avea parte de o experiență culinară deosebită. De la mese subacvatice în Maldive, la sushi de lux din Tokyo, iată o listă cu cele mai scumpe restaurante din lume.

Toate restaurantele de mai jos au un lucru în comun: te vor costa o avere pentru a avea privilegiul de a lua masa aici!

10. Ithaa Undersea – Maldive

Localizat pe insula Rangali din Maldive, acesta este unul dintre primele restaurante subacvatice din lume. O cină în acest restaurant costă în jur de 320 de dolari de persoană. Prețul nu vine doar cu o masă pe măsură, ci cu o priveliște cu totul deosebită. Te vei afla la cinci metri sub oceanul Indian, înconjurat de corali și vietăți marine.

9. Aragawa – Tokyo, Japonia

Localizat în subsolul unei clădiri de birouri din Tokyo, Aragawa oferă un meniu à la carte, iar prețul variază între 260 și 370 de dolari/persoană. Restaurantul a devenit cunoscut pentru preparatele sale din vită, precum Kobe și Wagu. Prețul se explică prin condițiile extraordinare în care au fost crescute vitele. De aici și un gust deosebit al cărnii.

Cât costă o masă la un restaurant cu trei stele Michelin

8. Kitcho Arashiyama – Tokyo, Japonia

Kitcho Arashiyama este un restaurant care a câștigat trei stele Michelin. Acesta oferă un meniu de degustare cu zece feluri de mâncare, la baza cărora stau cu cele mai bune ingrediente din lume. Restaurantul este cunoscut și pentru interior. Decorat în stilul unei case de ceremonii, cu covoare tatami și mese joase, acesta are priveliște asupra unor grădini deosebite.

7. Guy Savoy – Paris, Franța

Franța nu putea lipsi de pe lista noastră. Există două restaurante Guy Savoy în lume, unul în Las Vegas și unul în Paris. Ambele au obținut mai multe stele Michelin, însă cel din „orașul luminilor” este primul deschis.

Restaurantul oferă un meniu de degustare cu 13 feluri bazate în principal pe carne, care te va costa în jur de 626 de dolari, fără băuturi. Aici a fost intruit și celebrul Gordon Ramse.

Citește și: Câți bani câștigă, de fapt, un bucătar șef în România în comparație cu Franța

6. Restaurant De L’Hôtel De Ville – Crissier, Elveția

Restaurant De L’Hôtel De Ville
Restaurant De L’Hôtel De Ville

Pe locul șase în topul celor mai scumpe restaurante din lume se află De L’Hôtel De Ville. Cu un nume puțin greu de pronunțat, dar cu preparate ce-ți rămân în minte multă vreme. Restaurantul din Elveția oferă mâncăruri de excepție, dar și un meniu de degustare cu 14 preparate, pentru care veți plăti 415 dolari de persoană.

Restaurantul are trei stele Michelin, iar bucătăria este condusă de renumitul bucătar Frank Giovani, care oferă oaspeților o experiență culinară remarcabilă.

5. Maison Pic Valence – Paris, Franța

Continuând o afacere de familie, Sophie Pic deține unul dintre cele mai scumpe restaurante din lume. Este una dintre puținele femei bucătar are conduce un restaurant cu trei stele Michelin.

Sophie este cunoscută pentru că a adoptat o abordare experimentală asupra mâncării sale, folosind arome neobișnuite pentru a prezenta mâncăruri gustoase, dar și atrăgătoare din punct de vedere vizual. Restaurantul se află acum la al 130-lea an de activitate, iar o masă aici costă în jur de 450 de dolari/persoană.

4. Masa – New York, SUA

Condus de bucătarul chef Massa Takayama, restaurantul este cunoscut pentru simplitatea sa, oferind un meniu de degustare de sushi axat pe arome esențiale. La Masa nu există un meniu, în schimb, bucătarii pregătesc preparate din ingrediente proaspete, disponibile doar în acea zi. O masă aici costă 595 de dolari.

Top 3 cele mai scumpe restaurante din lume

3. Ultraviolet – Shanghai, China

O masă la acest restaurant din Shanghai costă între 570 și 900 de dolari, fără taxe și băuturi. Ceea ce îl face diferit față de celelalte din listă este faptul că la Ultraviolet există doar o masă cu zece locuri. Restaurantul își propune să ofere mesei o experiență generală nu doar în ceea ce privește mâncarea, ci și încercarea de a atrage toate simțurile umane, prin efecte audio și video. Restaurantul este condus de Paul Pairet și are trei stele Michelin.

2. Per Se – New York, SUA

Al doilea cel mai scump restaurant din lume este Per Se, locat în New York. Deschis în 2004, acesta este al doilea restaurant condus de Thomas Kellers care a obținut trei stele Michelin. Per Se a devenit cunoscut pentru prezentarea delicată și aromele rafinate.

Acesta oferă o gamă de trei meniuri de degustare, inclusiv o opțiune vegetariană, cu nouă feluri de mâncare care se concentrează în principal pe bucătăria franceză și americană.

Restaurantul are 19 mese, cu vedere la Columbus Circle și Central Park și, dacă vă place vinul, atunci veți fi încântați să știți că restaurantul oferă și o colecție premiată cu peste 2.000 de sticle din care să alegeți. O masă aici costă 680 de dolari.

Citește și: Unde mănânci cel mai bun burger din București. Top 15 restaurante din Capitală

1. Sublimotion – Ibiza, Spania

Sublimotion
Sublimotion

Cel mai scump restaurant din lume se găsește în Ibiza. Ca să luați cina la Sublimotion va trebuit să plătiți 2.380 de dolari de persoană. Da, ați citit bine. La acest preț veți primi un meniu de degustare cu 20 de feluri.

Restaurantul este deschis doar câteva luni pe an, de la 1 iunie până la 30 septembrie, și este condus de bucătarul Michelin de două stele, Paco Roncero.

Veți fi așteptați de o echipă formată din douăzeci și cinci de profesioniști, care vă vor prezenta meniul de degustare cu 20 de feluri unul câte unul, pe parcursul a trei ore. În timp ce vă bucurați de mâncare, veți experimenta spectacole de lumină laser, elemente de realitate virtuală și cartografiere, pentru a vă îmbunătăți experiența culinară. Restaurantul a primit premiul pentru cea mai bună inovație pentru produse alimentare și băuturi în 2014.

Odată ce faceți o rezervare, veți primi un bilet comestibil, dar oricât de tentant ar părea, asigurați-vă că îl mâncați după ce ați intrat și nu înainte!