Ionuț Nițulescu Știri 26.12.2022 20:17

Unde mănânci cel mai bun burger din București. Top 15 restaurante din Capitală

Unde mănânci cel mai bun burger din București. Top 15 restaurante din Capitală

Burgerul a devenit un fenomen la nivel mondial. Preparatul considerat de americani o comoară națională a devenit, în ultimii ani, extrem de apreciat și în România. Proprietarii care au inclus în meniuri burgerul au dat lovitura. Să nu mai spunem de cei care au deschis restaurante cu acest specific.

Burgerul reprezintă cea mai populară mâncare a momentului și oriunde te-ai afla vei găsi un loc care și-a câștigat renumele prin intermediul acestui preparat, fie că vorbim de un bar modest, un restaurant pretențios sau chiar de un van.

Și în București vei găsi câteva locuri unde puteți servi burgeri delicioși. Nu-ți putem spune unde îl găsești pe cel mai bun, căci gusturile nu se discută, însă am adunat laolaltă restautantele din Capitală care au devenit cunoscute pentru acest preparat. Dacă ești un fan al burgerilor, nu-ți rămâne decât să le încerci pe toate, apoi să desemnezi chiar tu câștigătorul.

Cel mai bun burger din București
Cel mai bun burger din București

Cel mai renumit burger bar din București

Vivo Fusion Food Bar

Cu două locații în București, dar și cu serviciu de livrare, Vivo este unul dintre restautantele preferate de bucureșteni, devenind cel mai renumit burger bar din Capitală. Ingredientele secrete ale burgerului de la Vivo sunt chifla proaspătă, murăturile alese și baconul crocant.

Vei găsi o mare varietate de de burgeri, de la cel clasic, până la varianta italiana cu rucola și pesto. Există chiar și un burger vegetarian. La fel de celebri au devenit și cheesey potatoes, cartofi prăjiți cu pătrunjel, parmezan și usturoi.

Re:Modelier

La Modelier poți savura un burger delicios și o bere rece, într-o locație liniștită, într-o zonă de case. Și aici ai o varietate de burgeri: cu vită și bacon crocant, cu brânză gouda sau chiar burgeri cu pui sau carne de miel, rață sau carne de mistreț.

Interesant aici este faptul că îți personaliza burgerul. Poți alege carnea, ingredientele și chiar și chifla.

Hashtag Pub

Tot un loc ascuns printre blocuri, în zona Obor, veți găsi un loc intim și prietenos, cu burgeri delicioși. Conform celor de la Hashtag Pub, burgerii sunt “o poveste delicioasă care începe cu chiflele brioche pregătite cu grijă, în fiecare dimineață și rumenite în cuptorul cu lemne”.

În meniu veți găsi 12 feluri de burgeri, astfel că până și cei care nu sunt fani ai burgerului vor găsi ceva pe gustul lor aici.

Citește și: Cum se câștigă, de fapt, o stea Michelin. Este visul oricărui bucătar

Top restaurante cu cei mai buni burgeri din București

Bucureștiul abundă în locuri devenite cunoscute pentru burgerii, fiecare având ceva deosebit, fie că vorbim de rețeta, de ingrediente sau de modul de servire. Iată și alte locuri din Capitală pe care merită să le încerci. Toate promit o experiență de neuitat!

 • Ză Lokal: Calea Victoriei no 214
 • Circus Pub: Bulevardul Lacul Tei 65
 • South Burger: trei locații în Sector 4 – strada Imparatul Traian, nr. 74; Sector 3 – strada Verdetei, nr. 4; Sector 5 – strada Nasaud, nr. 97
 • Sardin: Bulevardul Mircea Vodă 39H
 • Osho: Bulevardul Primăverii 19-21
 • VACAMUUU: Calea Floreasca 111, București
 • Biutiful Downtown: Splaiul Unirii 165
 • Simbio: Strada Negustori 26
 • Dabeef Meat and Eat: Calea Floreasca 111-113
 • Burger Station: Bulevardul Pipera 48D
 • Switch.Eat: Strada Horei 34
 • Red Angus Steakhouse: Strada Franceză 56