Gabriela Dinu Știri 14.09.2021 07:56

Daniel Dineș: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Inălțime, Greutate

Daniel Dineș: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Inălțime, Greutate

Daniel Dineş este cel mai bogat român, bărbatul care l-a întrecut până şi pe Ion Ţiriac. S-a născut în ianuarie 1972 la Bacău şi este un antreprenor român cu un succes uriaş.

Dineş este cofondatorul firmei UiPath, o companie care realizează roboţi ce imită comportamentul oamenilor. Este căsătorit cu Alexandra Dineş, fostă Girgoraş, care i-a dăruit un băieţel. Cuplul Dineş nu locuieşte în România, ci în Manhattan, Statele Unite ale Americii, însă revin în ţară ori de câte ori le permite timpul.

Ce avere are Daniel Dineş, cel mai bogat român?

Daniel Solomon Dineş, pe numele său complet, s-a născut la Bacău şi s-a mutat la Bucureşti pentru a face facultatea. În 1994, pe când era student, intra în lumea afacerilor, dar avea să radieze firma în 2002. Atunci se angaja în IT şi primea un salariu de 300 de dolari, o sumă uriaşă pentru acele vremuri.

Aşa avea să înceapă drumul său în IT şi în 2001 se muta în SUA şi se angaja la Microsoft, cu visul de a-l cunoaşte pe Bill Gates. Nu cunoştea nici limba engleză şi nici nu avea experienţă mare în domeniu, dar reuşea să izbândească prin mult muncă. După patru ani în SUA, Dineş se întoarce în ţară şi pune bazele firmei UiPath. În prezent, sediul acesteia este tot în Manhattan. Firma foloseşte inteligenţă artificială şi se ajută de agenţiile guvernamentale pentru a realiza roboţi care efectuează sarcini din rutina oamenilor.

Date Biografice Daniel Dineş: înălțime, greutate

Nume complet: Dineş Solomon Daniel
Data naşterii: ianuarie 1972
Locul naşterii: Bacău, România
Parteneră: Alexandra Dineş
Greutate: 90 kg
Înălţime: 1,80 m

Daniel Dineş are o avere de peste 1,7 miliarde de lei, depăşindu-l şi pe Ion Ţiriac, după cum spune Topul Forbes. Totodată, aceştia sunt singurii români care au fost incluşi în Top 500 cei mai bogaţi oameni de pe planetă, realizat de Forbes.

Dineş a mai fost căsătorit o dată, cu Simona Comănescu, dar relaţia nu a mers şi au divorţat. Aşa o cunoştea pe Alexandra, o femeie care este cu 16 ani mai tânără decât el.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Andreea Bostănică
Alex Bodi
Vlăduţa Lupău
Dragoş Bucur
Cristina Cioran