Ioana Filipescu Vedete 15.03.2023 11:55

Puiu Codreanu: biografie, CV, familie, sursă de venit

Puiu Codreanu: biografie, CV, familie, sursă de venit

Puiu Codreanu este unul dintre cei mai cunoscuți cântareți de muzică populară și de petrecere din zona Banatului. Artistul a moștenit pasiunea pentru muzică de la mama sa, astfel că și-a dorit o carieră în muzică încă din tinerețe. Avea să și reușească!

Puiu Codreanu s-a format ca artist în cadrul Școlii Populare de Artă de la Arad. A plecat, apoi, la Deva, iar acolo avea să-și întâlnească viitorii colaboratori, colegii de orchestră alături de care cântă chiar și astăzi.

Are câteva piese memorabile, cum ar fi “În rochie albă de mireasă”, “Iubitoare cum eşti tu”, “Când îţi dă Dumnezeu bine”, “Nouă la barbaţi ne place”, care sunt apreciate de public şi, mai mult ca oricând, sunt cerute de petrecăreți la orice eveniment unde Puiu Codreanu întreține atmosfera.

De-a lungul vastei cariere, Puiu Codreanu a lansat o mulțime de piese, unele dintre ele în colaborare cu nume cunoscute ale muzicii populare românești. Și un atu al cântărețului de muzică populară? Vocea lui Puiu Codreanu, live, nu diferă cu nimic de cea de pe albumele scoase la studioul de înregistrări. Asta pentru că Puiu a fost înzestrat cu un talent deosebit. Motiv pentru care muzica reprezintă pentru el o adevărată sursă de venit.

Iată câteva dintre melodiile cântărețului:

  • Când îți dă Dumnezeu bine
  • Doamne, scurtă-i viața
  • Iubitoare cum ești tu
  • Nouă la bărbați ne place
  • În rochie albă de mireasă
  • Mă rog măicuță de tine
  • Hai la joc
  • De când te cunosc pe tine
  • Câte mândre Doamne am avut
  • Când mi-s supărat pe viață

Puiu Codreanu s-a mutat în Spania

Puiu Codreanu lua decizie suprinzătoare, în urmă cu șase ani. Atunci, el decidea să se mute, alături de familie, în Spania. A spus, la acel moment, motivul pentru care a ales să plece din România. Și e vorba, în primul rând, de climă.

”Pentru climă m-am mutat, în primul rând, și sunt legat de o familie de acolo, din Spania, fini ai mei. Am avut un ajutor din partea lor. Am și nașii, care sunt în Madrid”, dezvăluia Puiu Codreanu, acum mai bine de cinci ani.

Tot el anunța că muzica populară îi va rămâne în suflet și, de aceea, va cânta până la sfârșitul vieții. ”Nu o să renunț niciodată la muzica populară. O să fac asta până la moarte. Acolo o să mă relaxez, după atâția ani de cântat”, a mai spus artistul.

Cum l-a cucerit Mirabela pe Puiu Codreanu

Puiu Codreanu face, acum, naveta, Spania – Timișoara. O are alături de el pe soția lui, Mirabela, femeia care i-a dăruit un băiat, Dario.

”Pe soţia mea am cunoscut-o cu mult timp în urmă, datorită colaborării mele cu Petrică Nicoară, acesta fiind cumnatul soţiei mele, deci soţiile noastre sunt surori. Aşa că între mine şi Mirabela a început o relaţie frumoasă de dragoste.

Aspectul fizic şi felul său de a fi m-au cucerit. Din dragostea noastră a venit pe lume băieţelul nostru, Dario”, dezvăluia Puiu Codreanu.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Anca Suciu
Mihaela Cozmolici
Teodora Tompea
Mircea Nebunu