>
Snikers, batonul din comerț pe care îl iubești și prăjitura pe care o vei adora. Blatul dens de ciocolată, crema cu unt de arahide, caramelul dulce și arahidele prăjite, acoperite cu glazură de ciocolată. N-are cum să nu îți placă o astfel de combinație. Patru straturi pentru un gust deosebit.
La prima vedere pare complicat, însă prăjitura snikers nu se face deloc greu. Odată ce ai făcut-o o dată, va deveni un desert pe care îl vei face în zilele de sărbătoare, dar și atunci când vrei să îți răsfeți familia cu ceva deosebit.
Pentru blatul de cacao aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 ouă, 120 g unt, 90 g făina, 25 g cacao, 150 g zahăr, 120 g ciocolată amăruie și un praf de sare.
Crema se va face din 250 de grame de mascarpone, 200 g unt de arahide, 200 g crema de branza, 200 g lapte condensat indulcit și 1 lingurita esență de vanilie.
Caramelul se face la fel de simplu precum crema, din 150 g zahar, 250 ml smântână pentru frișca și 250 g arahide prajite și sărate, iar glazura de ciocolată nu are nevoie decât de 200 de ml de smântână pentru frișcă și 160 g de ciocolată amăruie.
Blatul de ciocolată este asemănător cu cel pe care îl pregătiți pentru brownie. Este dens și are un gust intens de ciocolată, care se potrivește perfect cu crema răcoroasă și caramelul sărat.
Pentru început, topim ciocolata cu untul, pe care le vom folosi în blat. Punem ouăle, zahărul și sarea într-un bol și amestecăm bine, până când se formează o spumă. Peste compoziție adăugăm sosul de ciocolată care s-a răcit și amestecăm ușor. Adăugăm apoi făina și cacaua și amestecăm totul până când toate ingredientele se incorporează foarte bine. Adăugăm aluatul într-o tigaie și aranjăm uniform. Se pune în cuptorul preîncălzit la 175 de grade. Blatul este gata în aproximativ 15 minute.
Citește și: Rețeta unui desert din SUA: clătite americane cu banane tăiate rondele
Amestecați crema de brânză, cu cea de mascarpone, unutul de arahide și laptele condensat. Amestecați bine ingredientele până obțineți o cremă fină și ușoară.
Sosul de caramel se face foarte simplu. Caramelizezi zahărul și adaugi smântână pentru frișcă.
Pentru glazura de ciocolată vă recomandăm să folosiți ciocolată amăruie, cu 52% cacao și smântână pentru frișcă. Se face la fel ca și sosul de caramel. Se întărește exact într-atât ca să poată fi tăiat cu ușurință, fără să se zdrobească.
Pregătirea fiecărui strat durează ceva mai mult, însă rezultatul este demențial. Poftă bună!