Ionuț Nițulescu Retete 19.07.2020 09:00

Rețeta unui desert din SUA: clătite americane cu banane tăiate rondele

Nimic nu e mai delicios dimineața decât o porție dublă de clătite americane cu fructe, în special banane coapte bine de tot.
Rețeta unui desert din SUA: clătite americane cu banane tăiate rondele

Ai acasă banane prea coapte și nu știi ce să faci cu ele? Nu le arunca! Îți propunem noi o rețetă de clătite americane, de care se vor bucura toți membri familiei. Pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă!

Clătitele americane sunt cele pe care le vezi în toate filmele și serialele. Cele care adună familia în jurul mesei și pe care copiii le adoră. Sunt mai groase decât clătitele noastre tradiționale, dar se mânâncă la fel, cu dulceață, fructe sau ciocolată.

Clătitele americane cu banane se fac ușor și nici nu necesită foarte multe ingrediente. În maxim 40 de minute te poți bucura de un desert delicios.

Rețetă clătite americane cu banane

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru aproximativ 20 de clătite:

  • 300 g banane coapte curățate
  • 2 ouă
  • 200 g lapte
  • 150-250 g apă minerală
  • 200 g făină
  • 20 g ulei sau unt topit
  • sare
  • vanilie (1 plic de zahar vanilat sau 1 lingurita extract)
  • ulei/unt pentru prăjit
  • 10 g praf de copt

Citește și: Cel mai bun chec din lume este cel cu lămâie și iaurt. Iată rețeta simplă și fenomenală

Bananele coapte se taie felii. Le puteți zdrobi cu furculița sau le puteți pune într-un recipient înalt și să le blenduiți împreună cu laptele.

Se bat ouăle cu zahărul vanilat și sarea, apoi adăugați uleiul și făina, în care ați amestecat praful de copt. Treptata adăugați și compziția din banane cu lapte. Puneți apă minerală să diluați compoziția. Aluatul trebuie să fie ceva mai gros decât cel pe care îl pregătiți pentru clătitele obișnuite.

Secretul clătitelor americane

Lucrurile nu sunt complicate, însă trebuie să aveți răbdare. Coceți clătitele într-o tigaie antiaderentă, în care puneți puțin ulei sau unt. Puteți adăuga în acest moment și alte fructe. Se rumenesc pe ambele părți. Secretul este să nu întindeți aluatul în tigaie, ci să îl lăsați să curgă singur. Vor ieși mai mici, dar pufoase.

Clătitele americane se servesc cu sirop de arțar, felii de banane, stafide sau miere. Merg de minune și cu un sos de ciocolată sau caramel. Odată încercată, această rețetă va deveni una dintre preferatele voastre!