>
Ai vrea să faci ceva dulce, dar nu foarte complicat, într-un timp scurt? Ei bine, checul este la îndemâna oricui, însă noi îți propunem ceva un pic mai deosebit. Încearcă-l pe cel cu lămâie și iaurt. O rețetă simplă ce îi va încânta chiar și pe cei mai mofturoși.
Pentru a pregăti checul cu lămâie și iaurt ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 4 ouă;
– un pahar de iaurt simplu;
– două pahare rase de zahăr;
– trei pahare de făină;
– un pahar de ulei;
– coaja rasă de la o lămâie;
– o linguriță de suc de lămâie;
– o linguriță de praf de copt;
– un praf de sare;
Rețeta de chec este cea clasică. Separă ouăle și bate bine albușurile cu un praf de sare și zahăr până devine spumă. Zahărul se adăugă la final!
Gălbenușurile se amestecă bine cu uleiul adăugat treptat, apoi se adaugă peste spuma bătută bine. Ai grijă să amesteci ușor pentru ca checul să iasă aerat și pufos.
Citește și: Rețeta pentru zacuscă de fasole. Cum se prepară și ce ingrediente îți trebuie
În compoziția obținută se adaugă toate celelalte ingrediente: praful de copt amestecat cu făina, iaurtul, zeama de la lămâie și coaja rasă. Mai poți adăuga și alte esențe care îți plac. Vanilia îi va da și ea un plus de savoare.
Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu făină și bag-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. În 20-30 de minute checul va fi gata, așa că ai timp suficient pentru glazură. Ca să fii sigură că este copt, încearcă testul cu scobitoarea.
Ceea ce va face dintr-un simplu chec o prăjitură cu adevărat deosebită este glazura. Nu este deloc greu de făcut. Ai nevoie doar de două ingrediente: zahăr pudră (100 de grame) și zeama de lămâie (150 ml).
Tot ce trebuie să faci este să amesteci cele două ingrediente până se formează o pastă cosistentă. Nu este nevoie să le fierbi. După cum am spus, checul va sta la cuptor cel puțin 20 de minute, astfel că ai timp suficient pentru a pregăti glazura ce va orna checul.
Adaugă glazura dulce-acrișoară peste checul pufos și aștepată cel puțin o oră până să-l servești. Savurează-l dimineața la cafea sau între mese ca o gustare dulce.