Gabriela Dinu Știri 16.04.2022 10:15

Maria Buză: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, familie, copii

Maria Buză: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, familie, copii

Maria Buză este o actriţă şi cântăreaţă de origine română, născută pe 26 februarie 1969, în Bucureşti. Aceasta s-a născut într-o familie de olteni, dar în Capitală. Tatăl său era croitor, originar din Horezu, judeţul Vâlcea, iar mama sa a locuit înainte în Târgu Jiu.

Maria Buză este absolventă a Şcolii nr 92 din Bucureşti, dar şi a Academiei de Teatru şi Film, din Capitală, promoţia 1997. Visul ei în copilărie era acela de a deveni balerină, iar părinţii ei au strâns cu greu banii necesari pentru ca ea să poată urma cursuri de balet. După doi ani, a trecut pe dansuri populare.

Ce CV are Maria Buză şi unde a lucrat până să fie celebră?

Primul job al Mariei Buză a fost de operator calculator, la un centru de calcul: „Lucram două săptămâni pe lună și în celelalte două nu făceam nimic, ne plictiseam de moarte…. Colegele mele scoteau scaunele dintre birouri, le rânduiau și eu, în fața lor, începeam să fac tot felul de tâmpenii și drăcovenii. Era show. Trecea timpul mai ușor și mai plăcut, iar șefa mea îmi zicea: „Măi, Maria, du-te și tu la un concurs, fă ceva, pleacă naibii de-aici!”.

Maria Buză a devenit cunoscută în România în principal datorită apariţiei în grupul de umor Vouă, care a existat pe piaţă în perioada 1995-2000. Aceasta lucrează în prezent la Teatrul Ion Luca Caragiale din Bucureşti, unde s-a angajat încă de când a terminat facultatea.

Date Biografice Maria Buză: înălțime, greutate

Nume complet: Buză Pătraşcu Maria
Data naşterii: 26 februarie 1969
Locul naşterii: Bucureşti, România
Partener: George Pătraşcu
Greutate: 60 kg
Înălţime: 1,65 m

Nu se ştie averea pe care Maria Buză o are, însă e clar un lucru, face bani atât din teatru, muzică, proiecte de televiziune, iar în timpul liber cântă la diverse evenimente alături de Taraful George Pătraşcu.

Filmografia Mariei Buză cuprinde următoarele titluri: 2021- Adela (serial din 2021) Gina Teodorescu

  • 2018-2019- Fructul oprit Șlibovița
  • 2013-Boeing,Boeing -Berta
  • 2009-Ploaie în deșert-Secretara
  • 2006-Și totul era nimic…
  • 2006-Viața fără ea-Elena
  • 2003-Pitici și tătici-Crenguța

Aceasta a participat la patru sezoane din emisiunea Te cunosc de undeva, de la Antena 1, iar din 2021 a fost distribuită în serialul Adela, tot al trustului Intact, unde joacă rolul Ginei. Maria Buză este căsătorită cu artistul George Pătraşcu, alături de care are un băiat, pe nume Andrei Pătraşcu.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz: