Ionuț Nițulescu Actualitate 29.12.2022 06:58

Marcel Vela, mesaj pentru interlopi: „Rămâne cum am stabilit”

Marcel Vela, mesaj pentru interlopi:

Ziua de 11 noiembrie a venit cu un record în combaterea infracționalității. MAI a organizat aproape 500 de percheziții în toată țara, în urma cărora 98 de persoane au fost reținute, iar alte 465 au fost duse la audieri. În acest context, Ministrul de Interne Marcel Vela a avut un mesaj pentru interlopi.

Marcel Vela a anunțat că MAI își continuă activitatea privind combaterea infracționalității, alături de cele ce țin de respectarea măsurilor sanitare.

Ziua Z, un record în activitatea MAI

„Ieri, 11.11 am avut Ziua Z în combaterea infracţionalităţii. Am executat 619 acţiuni, dintre care 489 de percheziţii şi 130 de descinderi. Aşadar, există toleranţă zero faţă de infracţionalitate. Ziua Z a fost un record în activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Vreau să precizez faptul că Ministerul Afacerilor Interne execută toate misiunile care ţin de organizarea alegerilor generale, cât şi de tot ceea ce avem în competenţă cu privire la verificarea respectării măsurilor de securitate şi siguranţă sanitară”, a afirmat Marcel Vela în cadrul unei conferințe de presă, potrivit News.ro.

Citește și: Oamenii și-au dat seama tocmai acum! Ce nu include noua declarație pe propria răspundere

Ministrul de Interne a anunțat că în urma perchezițiilor au fost confiscate 33 de kilograme de droguri și au fost ridicate opt autoturisme de lux, precum și sume mari de bani.

„În urma activităţii de ieri, au fost conduse la audieri 465 de persoane, au fost reţinute în arest pentru 24 de ore 98 de persoane şi plasate sub control judiciar 27 de persoane. Au fost prinse şi introduse în penitenciar sau în arest 19 persoane care aveau mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, mandat de arestare preventivă sau aveau mandate europene de arest. Au fost confiscate 33,5 kilograme de droguri sub diferite forme, au fost ridicate opt autoturisme de lux, 4,5 kilograme de aur şi 3 tone de alcool. Au fost confiscate, în vederea percheziţionării informatice, 317 telefoane. Au fost confiscate 14 arme deţinute ilegal şi câteva sute de cartuşe. Au mai fost ridicate şi sume de bani: 870.000 de lei, 211.000 de euro, 1.000 de dolari şi 8.500 de lire sterline. Au fost sechestrate bunuri în valoare de 15 milioane de lei, însemnând 40 de autoturisme şi 12 imobile”, a mai afirmat Marcel Vela.

Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, a fost și el vizat de acțiunile DIICOT. El a fost săltat din casă de mascați și dus la audieri. Se pare că milionarul face parte dintr-o rețea de proxenetism. Ei obligau fete să se prostitueze, iar cele care refuzau erau violate şi vândute. Citește mai mult AICI despre acuzațiile care i se aduc lui Alex Bodi.

alex-bodi-retinut-casa-masini

Marcel Vela, mesaj pentru interlopi

Ministrul de Interne a avut și un mesaj pentru interlopi, precizând că aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare:

„În final, vreau să asigur toţi cetăţenii de bună credinţă că Ministerul Afacerilor Interne este la datorie, este o instituţie de elită în slujba românilor. Am un mesaj şi pentru interlopi, ca să nu mai spun că suntem cu ochii pe ei, o să le spun doar atât: rămâne cum am stabilit”, a mai afirmat Marcel Vela.