Claudiu Melinte Știri 29.12.2022 06:14

Oamenii și-au dat seama tocmai acum! Ce nu include noua declarație pe propria răspundere

Particular, două grupuri de oameni și-au dat seama că nu mai au cum să iasă din casă după ora 23:00 fără să-și ia amendă.
Oamenii și-au dat seama tocmai acum! Ce nu include noua declarație pe propria răspundere

Guvenul României a emis o nouă ordonanță de urgență din cauza pandemiei de COVID-19. De la 9 noiembrie, începând cu ora 23:00 este necesar să prezinți poliției o declarație pe proprie răspundere dacă te deplasezi în afara locuinței. Măsura esta valabilă până la între orele 23:00 si 05:00. 

Chiar dacă MAI a emis o nouă declarație pe propria răspundere aceasta are câteva lipsuri semnalate de oameni pe grupurile de Facebook. Mai exact, cei mai vocali sunt stăpânii de animale și sportivii nocturni. Aceștia nu știu exact ce să completeze când vor ieși afară, după ora 23:00 și înainte de ora 05:00.

Ce vor face stăpânii de animale și sportivii nocturni?

– Ieșirea cu animalele de compania pentru ca acestea să-și facă nevoile nu este inclusă în noua declarație. Asta nu s-a întâmplat în primul lockdown din martie, când exista această posibilitate. În momentul de față, stăpânii de de animale sunt complet dezorientați și nu știu ce să completeze în cazul în care ies afară după ora 23:00: ”Salutare lume, banuiesc ca ati vazut noul model de declaratie. Si cateii nostrii? Nu-i mai scoatem noaptea afară?”, a scris o membră a unui grup de bichoni. Mulți dintre stăpânii de animale ne-au transmis că vor ieși cu vechea declarație pe propria răspundere completată.

– Un alt aspect care nu se regăsește în noua declarație pe propria răspundere sunt exercițiile fizice. Cei care fac sport sunt și ei în pom. Există multe persoane care aleargă seara sau pedalează. Aceștia au menționat că nu știu exact ce să treacă în declarație, însă ne-au spus că de ieșit, tot vor ieși pentru că metabolismul lor s-a obișnuit cu mișcarea pe timpul nopții. ”Ies de obicei după ora 22:00, atunci când traficul începe să se rărească în București. Aleg să fac asta pentru că nu mai există la fel de multe noxe ca pe timpul zilei, iar șansele să fiu lovit de o mașină scad”, ne-a spus un biciclist din București.