Gabriela Dinu Știri 01.06.2023 10:01

Grasu XXL: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Inălțime, Greutate, Albume

Grasu XXL: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Avere, Inălțime, Greutate, Albume

Grasu XXL este un rapper român, născut pe 11 august 1981 la Buhuşi, judeţul Bacău. Numele său real este Dragoş Nechifor şi s-a născut într-o familie de romi muzicanţi.

S-a apucat de cântat la vârsta de 14 ani şi primul material discografic pe care l-a scos a fost în colaborare cu Paco 10 Grei. Se numea Personajul Negativ şi a fost un real succes printre fanii genului muzical.

Ce nu ştiai despre Grasu XXL

Alături de Paco, au format trupa XXL & 10 Grei, lansându-se prin intermediul casei de discuri Cat Music. Din 2006, s-a preocupat de cariera solo.

A fost un moment de cotitură pentru Grasu XXL, care aducea prin albumul Curaj o nouă interpretare şi un sunet altfel faţă de cum se producea la acea vreme.

Un an mai târziu, Grasu punea bazele unei case de producţie muzicală intitulată Okapi Sound, alături de Guess Who, Paco, Maximilian, Spike şi Tranda. În acelaşi an pleca în turneu cu Laura Andreşan, cu care avea o relaţie de dragoste în mare secret, într-un turneu denumit „Interzis”, care conţinea spectacole şi show-uri erotice, pe muzică live.

Date Biografice Grasu XXL

Nume la naștere: Dragoş Nechifor
Nume de scenă: Grasu XXL
Data nașterii: 11 august 1981
Locul nașterii: Buhuşi, judeţul Bacău
Parteneră: divorţat de Laura Andreşan
Greutate: 100
Înălțime: 1,75 m

A lansat de-a lungul timpului o mulţime de piese care au fost extrem de apreciate. „Turnin”, „Around the world”, „Azi NU”, „Sari pe treabă”, „Dă-te mai aşa”, „LaLa Song”, „Tot mai sus”, „Diamantele se sparg”, „Talent Divin”, „Turbofin”.

A fost implicat în mai multe scandaluri. Unul dintre ele cu Puya, atunci când participa la MTV Romanian Music Awards 2006, de la Cluj, când a fost la un pas de bătaie cu el. Şi cu Cheloo s-a contrat, după ce acesta din urmă a scris pe crucile dintr-un videoclip de-al său „Grasu XXL – Mort de foame”.

Timp de 12 ani s-a iubit cu Laura Andreşan, cea care i-a fost şi soţie. Au împreună o fetiţă de trei ani şi au rămas în relaţii foarte bune de dragul ei. Grasu XXL face bani doar din muzică şi casa de producţii pe care o deţine, nefiind implicat în afaceri. Acesta ia pentru un concert suma de 2000 de euro.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Alex Bodi
Vlăduţa Lupău
Dragoş Bucur
Tata Vlad
Caddy