Ioana Filipescu Vedete 24.05.2022 16:48

Gică Hagi: CV, biografie, afaceri, înălțime, greutate, familie

Gică Hagi: CV, biografie, afaceri, înălțime, greutate, familie

Gică Hagi e ”Regele”. Este porecla pe care i-a dat-o suflarea ”microbistă” din România, și nu e deloc exagerată, într-un sport denumit și el ”Rege”. Majoritatea l-a declarat cel mai mare fotbalist român, înaintea lui Gicu Dobrin sau Ilie Balaci.

Cine este fostul fotbalist care a fost supranumit de presa internațională ”Maradona din Carpați”? Ce afaceri are, familie?

Gică Hagi, carieră impresionantă

Gică Hagi vedea lumina zilei pentru prima dată într-un sătuc din județul Constanța, la Săcele, acolo unde părinții începeau să-i dea o educație strictă. Nu ieșea din cuvântul tatălui sau al mamei, poate și din acest motiv a reușit să-și „șlefuiască” ce avea mai de preț, talentul.

Gică Hagi avea să ajungă, rapid, speranța fotbalului românesc, atunci când a captat atenția cluburilor fanion ale campionatului intern, Steaua, Craiova și Dinamo. Juca la FC Constanța, a vrut la Universitatea, dar a ajuns la Sportul Studențesc. Iar de acolo a ”sărit” în lotul Stelei, mutare inițială pentru a întări lotul lui Iordănescu înaintea confruntării cu Dinamo Kiev, în Supercupa Europei. Pe 24 februarie 1987, ”militarii” au câștigat cu 1-0, grație golului înscris, din lovitură liberă, chiar de Hagi.

La Steaua a rămas mult timp, apoi și-a luat ”zborul” la Real Madrid (1990-1992), apoi la Brescia (1992-1994), apoi la Barcelona (1994-1996), iar finalul carierei îl prindea la Galatasaray, pentru 5 ani de glorie.

A câștigat 4 titluri de campion (1996–97, 1997–98, 1998–99, 1999–00), de câte două ori Cupa (1998-99, 1999-00) și Supercupa Turciei (1996, 1997). În anul 2000, Hagi câștiga, cu Galata, Cupei UEFA, sub comanda lui Fatih Terim, far și Supercupei Europei, cu Mircea Lucescu pe bancă.

De asemenea, a făcut parte din Generația de Aur, o echipă a României aflată la un pas de semifinalele Campionatului Mondial din SUA 94, înghenuncheată la penalty-uri de Suedia.

Gică Hagi biografie: vârstă, înălțime

Nume Complet: Gheorghe Hagi

Data nașterii: 5 februarie 1965

Vârsta: 57 de ani

Locul nașterii: Săcele, județul Constanța

Înălțime: 1,74 m

Greutate: 82 de kg

Parteneră: Marilena, soție

Gică Hagi: familie

Gică Hagi s-a căsătorit cu Marilena Vlahbei în 1995, după un mariaj eșuat, de un an, cu Leni Celnicu (1990-1991). Au apărut cei doi copii, Kira (26 de ani) și Iannis (24 de ani). Băiatul a luat-o pe același drum precum al tatălui, fotbalul. A plecat de la Viitorul lui Gică, a escaladat treaptă cu treaptă, iar acum joacă la Glasgow Rangers, Scoția.

Kira a fost atrasă de meseria de actriță, astfel că a urmat cursurile la International British School of Bucharest și a mai studiat artele la Academia de Film din New York și CIE Advanced level Art&Design.

Gică Hagi: afaceri

Fotbalul i-a dat totul, așa că pe fotbal s-a axat Gică Hagi atunci când a încheiat excepționala carieră, timp în care a bifat echipe grele ale Europei, iar la naționala României a fost un incontestabil lider, purtător al tricoului du numărul 10, bifând 125 de selecții și 35 de goluri (doar Mutu l-a egalat).

S-a înhămat la meseria de antrenor, în 2001, chiar la cârma naționalei României. Au urmat Bursaspor, Galatasaray, Timișoara, Steaua și Viitorul (acum, Farul Constanța), chiar echipa finanțată de el.

Este fondatorul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi și al clubului Viitorul Constanța, de altfel, una dintre afacerile lui, alături de hotelul de patru stele Iaki, din Mamaia, cu 122 de camere.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz: