Gabriela Dinu Știri 13.02.2022 17:04

Cum se fac bani pe Tik Tok în România. Rețeta unui venit de 20.000 de euro pe săptămână

Cum se fac bani pe Tik Tok în România. Rețeta unui venit de 20.000 de euro pe săptămână

Tik Tok este aplicaţia momentului în lume şi în România. Le-a luat faţa Facebook-ului şi Instagram-ului şi majoritatea tinerilor adoră să-şi petreacă timpul acolo, postând sau vizionând filmuleţe.

Când s-a lansat, Tik Tok-ul nu era monetizat, însă de-a lungul timpului au reuşit să apară treptat şi sponsorizările şi modalităţile de a face bani.

Cum poţi câştiga bani frumoşi din Tik Tok, chiar şi în România?

Cea mai simplă modalitate de a face bani este de departe realizarea de live-uri în parteneriate cu alte persoane celebre. Primul pas este să fii şi tu faimos pe Tik Tok şi să ai o comunitate căreia să i te poţi adresa. Live-urile sunt realizate sub forma duelurilor, iar participanţii din online le oferă cadouri virtuale preferaţilor, transformate ulterior în bani, căci aşa cresc şi vizualizările.

De exemplu, dintr-o activitate cum este aceasta, vloggerul Robert Ionescu susţine că ar câştiga până la 20.000 de euro în doar o săptămână. O altă modalitate simplă, care se aplică în acelaşi mod şi pe Facebook şi Instagram, este promovarea de diverse produse.

Ce să postezi pe Tik Tok pentru a face bani?

Este o activitate specifică influencerilor, iar marile branduri au început să plătească şi pentru promovarea propriilor produse şi pe platforma Tik Tok.

Apărut în 2016, Tik Tok a ajuns să aibă până în prezent peste 800 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Folosit atât pentru divertisment, dar mai ales pentru bani acum. A existat în 2020 şi un program de afiliere, prin care utilizatorii erau plătiţi pentru vizionările pe care le făceau, la fel cum se întâmplă pe YouTube, însă între timp a fost oprit.

Câţi bani se pot face dintr-o simplă postare pe Tik Tok?

Tik Tok i-a devansat deja de mult pe principalii competitori, Facebook şi Instagram, şi este într-o continuă creştere. O reclamă pe Tik Tok are şi ea preţul în creştere şi se spune că în viitor, un vlogger cu o comunitate mare, va reuşi să obţină summa de 11.000 de euro dintr-o singură postare. Da, aţi citit bine, dintr-un singur filmuleţ postat pe Tik Tok.

Cum să îţi faci un cont care să atragă sponsorizările pe Tik Tok?

Ca să puteţi ajunge să faceţi bani grei din Tik Tok pe viitor, trebuie să ţineţi cont de câteva reguli de bază, puse în practică de marii influenceri:

  • stabiliţi genul de conţinut pe care îl veţi genera. Este foarte important să vă alegeţi o nişă, de exemplu puteţi posta;
  • filmuleţe de antrenament, episoade de umor, dansuri sau reţete;
  • odată realizat un clip, trebuie postat la o calitate crescută. Imaginile pixelate nu atrag, din contră;
  • construiţă-vă un public în mod organic, prin postarea de conţinut de calitate