Gabriela Dinu Știri 27.03.2022 15:58

Boris Johnson: CV, biografie, înălțime, studii, familie, copii, salariu, avere

Boris Johnson: CV, biografie, înălțime, studii, familie, copii, salariu, avere

Boris Johnson este premierul Marii Britanii şi un cunoscut politician în întreaga lume. Numele său complet este Alexander Boris de Pfeffel Johnson şi s-a născut pe 19 iunie 1964 în New York, Statele Unite ale Americii.

Se spune despre el că este un adept al conservatorismului naţional, asta după ce Marea Britanie a ieşit din Uniunea Europeană sub egida sa.

Ce scrie în CV-ul lui Boris Johnson, premierul Marii Britanii?

Are dublă cetăţenie, britanică şi americană, iar străbunicul său pe linie paternă, pe nume Ali Kemal, era un turc de profesie jurnalist, care a fost şi ministru al afacerilor interne al lui Damat Ferid Paşa, marele vizir.

S-a tot mutat în copilărie din cauza faptului că tatăl său, Stanley Johnson, şi-a schimbat des locul de muncă, în diverse regiuni din Statele Unite ale Americii şi Regatul Unit.

Din apriie 1973, Borus Johnson avea să stea în Uccle, Belgia, după ce tatăl său se angaja la Comisia Europeană. A studiat la Şcoala Europeană, acolo unde a cunoscut-o pe Marina Wheeler, cea care ulterior avea să-i devină soţie. A trecut prin clipe grele după ce mama sa a fost internată cu o depresie profundă şi atât el, cât şi fraţii săi, au fost trimişi la internat, în East Sussex.

Date Biografice Boris Johnson: înălțime, greutate

Nume complet: Alexander Boris de Pfeffel Johnson
Data naşterii: 19 iunie 1964
Locul naşterii: New York, Statele Unite ale Americii
Parteneră: Carrie Johnson
Greutate: 85 kg
Înălţime: 1,75 m

A studiat literatura clasică la Oxford şi a fost numit membru al clubului de elită Bullington. Acolo o cunoaşte pe Allegra Mostyn-Owen, care avea să-i devină prima soţie, la vârsta de 23 de ani. Boris Johnson are 7 copii, pe nume Milo Arthur Johnson, Cassia Peaches Johnson, Theodore Apollo Johnson, Lara Lettice Johnson, Wilfred Johnson,
Romy Iris Charlotte Johnson.

A ajuns la altar cu trei femei diferite, prima dată la vârsta de 23 de ani, după cum am menţionat anterior. După ce a divorţat de Allegra, acesta s-a căsătorit cu Marina Wheeler, o cunoştinţă mai veche. Mariajul lor a existat în perioada 1993 – 2018. Din 2021, Boris s-a căsătorit cu Carrie Johnson. Ca premier al Marii Britanii, Boris Johnson încasează anual un salariu de 959.225,00 lei.

Citește și alte CV-uri ale personalităților:

Vladimir Putin
Jens Stoltenberg
Roman Abramovich
Emmanuel Macron