Gabriela Dinu Știri 27.03.2022 15:09

Emmanuel Macron: CV, biografie, înălțime, studii, familie, copii, salariu, avere

Emmanuel Macron: CV, biografie, înălțime, studii, familie, copii, salariu, avere

Emmanuel Macron este preşedintele Franţei. Pe numele său complet Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron, acesta s-a născut pe 21 decembrie 1977 la Amiens, în Franţa.

S-a născut într-o familie de înaltă factură, tatăl său fiind profesor de neurologie, iar mama medic. Pe când avea doar 16 ani, Emmanuel Macron a câştigat un renumit concurs de limba franceză, pe vremea când era elev al liceului iezuit La Provience din Amiens.

Ce scrie în CV-ul lui Emmanuel Macron?

Tot atunci s-a îndrăgostit iremedial de profesoara sa de latină, Brigitte Auziere. Pentru a evita orice fel de scandal din cauza relaţiei unui elev cu un profesor, acesta s-a transferat la Liceul Henri IV din Paris şi Brigitte la Liceul catolic „Saint-Louis-de-Gonzague”, din Capitala Franţei.

După ce şi-a luat examenul de Bacalaureat, Emmanuel Macron a studiat filozofie la Institutul de Studii Politice din Paris şi în perioada 1999-2001 i-a fost asistent lui Paul Ricoeur. Este absolvent al Şcolii Naţionale de Administraţii şi după ce a ieşit de pe băncile şcolii s-a angajat ca funcţionar la banca de investiţii Rothschild.

În 2017, acesta a câştigat alegerile prezidenţiale, după ce în primul tur a obţinut un procent de 24,01 din voturi şi s-a luptat în turul al doilea cu Marine Le Pen, care luase 21,30%. În al doilea tur de scrutin, acesta a câştigat după ce a primit 66,1% din voturile francezilor şi pe data de 14 mai 2017 era învestit ca preşedinte al Franţei, preluând funcţia de la Francois Hollande.

Date Biografice Emmanuel Macron: înălțime, greutate

Nume complet: Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron
Data naşterii: 21 decembrie 1977
Locul naşterii: Amiens, Franţa
Parteneră: Brigitte Macron
Greutate: 75 kg
Înălţime: 1,75 m

Din octombrie 2007, Emmanuel Macron s-a căsătorit cu Brigitte, profesoara sa de limba latină din liceu. Dragostea lor a uimit pe toată lumea, mai ales că Brigitte este mai mare ca el cu 24 de ani. Cei doi nu au copii.

Despre averea lui Emmanuel Macron nu se ştiu foarte multe, însă e clar că ea creşte pe zi ce trece, având în vedere salariul uriaş pe care îl încasează ca preşedinte. Mai exact, acesta ia 11.800 de euro net în fiecare lună pentru job-ul său de a conduce Franţa.

Citește și alte CV-uri ale personalităților:

Vladimir Putin
Jens Stoltenberg
Roman Abramovich