Gabriela Dinu Vedete 23.08.2022 13:03

Billie Eilish: CV, vârstă, înălțime, familie, biografie, avere, venituri din muzică

Billie Eilish: CV, vârstă, înălțime, familie, biografie, avere, venituri din muzică

Billie Eilish este una dintre cele mai apreciate cântăreţe ale momentului. Este de profesie şi compozitoare, s-a născut pe 18 decembrie 2001, în Los Angeles, şi face parte din noua generaţie a muzicii americane.

A debutat în industrie pe când avea doar 14 ani, după ce a lansat melodiile Ocean Eyes şi într-un timp relativ scurt a intrat în atenţia tuturor criticilor, care i-au apreciat performanţele. Ambele piese au fost recompensate cu discul de platină RIAA, după ce a vândut peste un milion de piese.

Cine este, de fapt, Billie Eilish şi ce scrie în CV-ul ei?

A lansat discul Don’t Smile at me în 2017, moment în care cei de la Apple Music au numit-o „Artistul” de urmărit în luna septembrie, iar piesele sale au strâns peste 750 de milioane de accesări pe Spotify. În 2019 a lansat albumul When we all fall asleep, where to go, care a fost apreciat în întreaga lume. De aceea, în 2019, a fost şi nominalizată la şase premii Grammy, printre care şi cel de „Best new artist” și „Album of the year”. Este unul dintre promoterii acţiunilor de protejare a climatului şi s-a angajat şi ea în această cursă şi chiar şi-a îndemnat fanii să facă la fel.

A lansat inclusiv un video, pe care l-a urcat pe platforma sa de YouTube în acest sens: „Pământul nostru se încălzește la un ritm fără precedent, ghețurile se topesc, oceanele noastre se ridică, fauna noastră sălbatică este otrăvită și pădurile noastre ard”. Averea ei se ridică la 53 de milioane de dolari, făcuţi din muzică.

Date Biografice Billie Eilish înălțime, greutate

Nume complet: Billie Eilish Pirate Baird O’Connell
Data naşterii: 18 decembrie 2001
Locul naşterii: Istanbul
Partener: Matthew Tyler Vorce
Greutate: 53
Înălţime: 1,61 m

Recent, aceasta a anunţat că a fost diagnosticată cu sindromul Tourette şi chiar a oferit detalii despre cum este să trăieşti cu această boală: „Sunt foarte bucuroasă să vorbesc despre asta. Îmi place să răspund la întrebări pentru că mi se pare și mie foarte interesantă toată treaba. Sunt deseori confuză, însă vorbind despre ea mă face să înțeleg unele lucruri.

Principalele ticuri pe care le fac în mod constant sunt greu de observat. De obicei îmi mișc urechea înainte și înapoi, ridic din sprânceană, îmi îndoi brațul și îl flexez. Sunt lucruri pe care nu le-ai observa neapărat dacă ai purta o conversație cu mine, însă sunt foarte epuizante. Oamenii nu vorbesc despre asta, însă ai fi surprins să știi cât de mulți oameni au acest sindrom. Nu e ca și cum îmi place, dar simt că acum face parte din mine. M-am împrietenit cu el”.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz:

Bănel Nicoliţă
Nick de la N&D
Irina Ceban Irisha